Čo sa udialo do polovice roka 2018?

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. januára 2019, 16:00

Čo vám prvé napadne, keď si spomeniete na rok 2018? V Piešťanoch sa toho udialo mnoho, či už pozitívneho, úsmevného, alebo aj smutného. Pripomeňme si zopár výrazných momentov z kultúrneho a spoločenského života počas mesiacov apríl, máj a jún.

Amatérski ošetrovatelia napáchali na stromoch nezvratné škody

Sezóna výrubov a orezávania okrasných drevín v dôsledku príchodu vegetačného obdobia sa už skončila, no dôsledky v mnohých prípadoch „ľudovej“ tvorivosti sú viditeľné na viacerých miestach Piešťan.

Piešťany prišli i o Topfest

Obyvatelia kúpeľného mesta dostali ďalšiu ranu. Organizátori hudobného festivalu Topfest si zbalili kufre a do Piešťan už neprídu.

Hrozné: Opitý právnik lámal kosti!

Na Námestí slobody v Piešťanoch sa minulú sobotu krátko po 23. hodine udial incident, ktorý polícia vyšetruje ako trestný čin výtržníctva. Keďže vyšetrovateľ na prípade ešte pracuje, polícia bližšie informácie neposkytuje. Na našu výzvu cez internet a sociálne siete zareagovala poškodená strana účastníkov udalosti. Prinášame tak priebeh udalosti ich očami.

O týždeň na to sme uverejnili i pohľad protistrany. Prečítajte si ho.

Ocenili osobnosti mesta

Ceny mesta Piešťany za rok 2017 sú rozdané. Prijali ich v sobotu 12. mája z rúk hlavy mesta Miloša Tamajku na slávnostnom galavečere v Dome umenia za svoje aktivity v sociálnej, humanitárnej a charitatívnej oblasti aktívni, charizmatickí, úspešní, ale aj ľudsky bohatí ľudia.

Silní Slováci bojovali o titul v Piešťanoch

Po dvoch rokoch, keď sa majstrovstvá Slovenska o titul najsilnejšieho muža uskutočnili v Púchove, sa fascinujúceho súboja dočkalo publikum v Piešťanoch. V nedeľu 6. mája sa na Námestí slobody zišli desiatky nadšencov, aby podporili jedenástich pretekárov. Tí predviedli skutočné športové divadlo.

Boj o dvojmesačné výplaty

Sklamanie, smútok, bezmocnosť, hnev, ba aj slzy. Tak to každý deň vyzerá v prevádzke firmy Bodet & Horst vo Vrbovom, v ktorej sa vyrábajú poťahy na matrace. Kedysi prosperujúca firma svojim zamestnancom už druhý mesiac nevyplatila mzdy. Jej majiteľ utiekol do Nemecka a rozhnevaní zamestnanci na neho podávajú trestné oznámenie.

Letná kúpeľná sezóna v Piešťanoch je oficiálne otvorená

Už po dvadsiaty siedmy raz prilákalo Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch tisíce návštevníkov do centra mesta. Napriek tomu, že v znamení tohto, pre mesto azda najvýznamnejšieho podujatia v roku, sa niesol celý uplynulý víkend, najväčšia paráda nastala v sobotu 2. júna. Nenechali si ju ujsť domáci ani „cezpoľní“.

Smerník v parku vydržal pár dní

Pred časom sa v piešťanskom mestskom parku objavilo drevené čudo. Na prvý pohľad sťa by sa sem zatúlalo dielo ľudového umelca z rázovitého liptovského Vlkolínca, no poniektorým okoloidúcim podľa ich vyjadrení pripomínalo indiánsky totem, ktorý zvykol pôvodným obyvateľom Ameriky zdobiť stanové tábory. Toto dielo sa však nepozdávalo ani pamiatkarom.

Piešťany ovládla elegancia vozidiel a noblesa z čias Winterovcov

Atmosféra Kúpeľného ostrova i historického centra Piešťan sa v posledných dňoch vrátila do éry zakladateľov moderných kúpeľov – rodiny Winterovcov. Ulice i každé voľné priestranstvo sa hemžilo tisíckami návštevníkov, aby na vlastné oči mohli uvidieť technickú zručnosť a cit pre eleganciu niekdajších konštruktérov automobilov. Podujatie Piešťanské Zlaté stuhy si druhý júnový víkend zapísali už 26. úspešné pokračovanie vo svojej novodobej histórii a kto v tie dni navštívil perlu Považia, neodchádzal sklamaný.

Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch slávila päťdesiatiny

Stredná elektrotechnická škola v Piešťanoch oslávila polstoročnicu. Slávnostná akadémia sa konala v stredu 13. júna v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána. V hľadisku kina sedeli terajší aj dávni pedagógovia, riaditelia, zamestnanci školy i študenti. Súčasní aj tí, čo „elektrinu“ navštevovali kedysi. Zaznel Gaudeamus a všetci, rameno pri ramene, povstali, pričom sa im určite v hlavách preháňali rôzne myšlienky a spomienky na to, čo všetko tu zažili. A možno aj otázky, čo ešte zažijú

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel