Ad: Hrozné: Opitý právnik lámal kosti

  • Spravodajstvo
  • 7. mája 2018, 07:33
  • Autor:Gabo Kopúnek

V predchádzajúcom vydaní sme vás v článku „Hrozné: Opitý právnik lámal kosti“ informovali o incidente, ktorý sa odohral v sobotu 21. apríla po 23. hodine na Námestí slobody v Piešťanoch.

Na našu výzvu na sociálnej sieti zareagovala rodina zranenej dievčiny a opísala nám celý incident z ich pohľadu. Priebeh udalosti tak, ako bola publikovaná v článku, rozporuje druhá „útočiaca“ strana a do redakcie nám zaslala vlastné vyjadrenie k incidentu.
Nakoľko je tento prípad stále vyšetrovaný a platí prezumpcia neviny, nebudeme uvádzať mená oboch ľudí, ktorí v ňom figurujú ako svedkovia incidentu. Vyjadrenia prinášame bez redakčných úprav.

Vyjadrenie prvé:


K udalosti, ktorá sa stala pri zmrzlinárni Monalisa, by som sa taktiež rád vyjadril, aby som mohol situáciu opísať tak, ako sa naozaj stala. Údajné skutočnosti, ktoré opísali bratia Milan s Pavlom, sú nepravdivé a absolútne zavádzajúce. V ten večer som celý čas s troma kamarátmi sedel v zmrzlinárni, nebol som opitý a už vôbec nie nadrogovaný.
Z miesta, kde sme sedeli, sme videli, ako nejaké auto veľmi rýchlo prešlo cez pešiu zónu, čo viacerých ľudí, ktorí boli prítomní, pobúrilo, pretože sa v okolí zmrzlinárne pohybujú aj deti. Vodiča vozidla som mal v úmysle ísť slušne požiadať, aby po pešej zóne nechodil tak rýchlo, pretože rád chodím do tohto podniku aj s dieťaťom a je to nebezpečné.
Išiel som za mladým mužom, aby som mu len dohovoril, nevošiel som pritom na nikoho pozemok a vrátil som sa do podniku. Tam bolo približne 30 ľudí, ktorí tam taktiež sedeli pri stoloch a videli celú situáciu tak, ako sa stala. Boli to slušní dospelí ľudia, medzi nimi aj ženy, takže poznámka o samých svalnáčoch naozaj nie je namieste.

Po kopanci do hlavy utrpel zranenie aj mladý právnik.

Celý večer som bol pri zmysloch, bavil sa aj s ľuďmi pri okolitých stoloch a vtedy sme zbadali, ako skupina viacerých ľudí, medzi ktorými bolo aj pár žien, napadla zozadu jedného z mojich prísediacich, ktorý si nachvíľu od nás odbehol. Keď sa už blížil naspäť za nami, videli sme, ako sa naňho vrhli a doslova trhali jeho oblečenie. S cieľom pomôcť mu a upokojiť situáciu som pribehol medzi skupinu ľudí, ktorí na kamaráta útočili, a hovoril som im, aby s tým prestali a dali mu pokoj.
Keď nereagovali na moje výzvy, tak som sa do skupiny zamiešal a snažil sa ich z neho dať dole. Bál som sa o bezpečnosť svojho kamaráta, no napriek tomu som tam šiel s úmyslom upokojiť situáciu a bitke zabrániť, rozdeliť ich od seba. Bohužiaľ, v tejto skupine bola aj poškodená slečna, ja som ju nijako nešmaril o zem, ani som sa jej nijako nedotýkal, ale pri tejto strkanici nešťastne spadla na zem.
Vzápätí ma niekto zo skupiny útočiacich zozadu hodil na zem a kopol do hlavy. Bol to práve otec poškodenej, ktorá čakala na privolanú zdravotnú pomoc. Mňa zatiaľ zobral do nemocnice jeden známy, nakoľko som pre úraz, ktorý mi bol spôsobený, nebol spôsobilý odísť sám a potreboval som pomoc.
Polícia prišla na miesto incidentu až po mojom odchode do nemocnice. Vôbec nevedela, kto je poškodený a kto útočník, konala a použila všetky prostriedky tak, aby pomohla zranenému dievčaťu a zaistila celú situáciu.
Podotýkam, že týchto ľudí som videl prvýkrát v živote. Vyjadrenia, že som ju z ničoho nič zdvihol a hodil o zem, sú absurdné, pretože ak by nebola v skupine, ktorá útočila na kamaráta, nemalo by ako dôjsť k stretu s týmito ľuďmi. Tvrdenia, že som mal predtým incident na Winterovej ulici, sú takisto nepravdivé. Ako som už spomenul, podnik, kde som sedel celý čas, som neopustil.
Zraneného dievčaťa mi je ľúto, prajem jej skoré uzdravenie.
Vyšetrenie okolností incidentu nechám na orgány trestné v činnom konaní. V danom čase tam bolo dostatočné množstvo svedkov, ktorí okolnosti tohto incidentu uvedú na správnu mieru.

Vyjadrenie druhé:


V prvom rade by som sa rád poďakoval redakcii PT za možnosť vyjadriť sa k incidentu, ktorý sa odohral v centre Piešťan v nočných hodinách. Po prečítaní článku uverejneného v PT som zostal zhrozený z opisu celej udalosti údajne „poškodenou stranou“. Rád by som teda opísal udalosť aj z môjho pohľadu, lebo, ako sa hovorí, každá minca má dve strany.
Bol príjemný sobotný večer a so skupinou mne blízkych priateľov sme sa vybrali posedieť si do prevádzky Monalisa nachádzajúcej sa v centre mesta medzi Slovenskou sporiteľňou a ČSOB bankou.
Celý večer som sa nachádzal v spomínanej prevádzke a posedával
s priateľmi, medzi ktorými bol aj spomínaný právnik. Rovnako sa tam nachádzalo pomerne veľké množstvo zákazníkov, ktorí daný konflikt mali možnosť vidieť, ako sa hovorí, z prvého radu.
Asi medzi 22:30 a 23:00 som sa sám išiel prejsť. Ako som išiel smerom k VÚB banke, zaregistroval som pri lavičkách nachádzajúcich sa pri fontáne väčšiu skupinu ľudí, medzi ktorými boli muži aj ženy. Neviem, z akého dôvodu, ale touto skupinou ľudí boli na moju adresu smerované rôzne komentáre, tak som sa radšej rozhodol vrátiť do podniku, kde som dovtedy trávil celý večer.
Ako som sa už blížil k podniku, bol som zozadu napadnutý početnou skupinou mne neznámych ľudí. Ich útok bol veľmi agresívny a hlavne nečakaný, lebo mu z mojej strany nepredchádzal žiadny incident s touto skupinou ľudí. Zhodili ma na zem, pričom mi vážne poranili koleno a moja schopnosť brániť sa bola prakticky nulová.
To, ako som bol napadnutý, videli z bezprostrednej blízkosti mnohí zákazníci sediaci v podniku. Medzi nimi bol aj môj kamarát, medializovaný právnik, ktorý, vidiac ma na zemi a napádaného skupinou ľudí, mi pribehol na pomoc, pričom bol zhodený na zem a jeden z útočníkov ho kopol do hlavy, na základe čoho musel okamžite vyhľadať lekársku pomoc. Jeho zranenie si nakoniec vyžiadalo aj niekoľkodňovú hospitalizáciu.
Medzitým pribehlo k miestu incidentu niekoľko ľudí z podniku, ktorí sa snažili upokojiť situáciu a zabrániť ďalšiemu konfliktu. Rovnako aj oni boli napádaní, aj keď, našťastie, už len verbálne zo strany útočníkov. Pri tomto incidente bolo zranené aj mladé dievča, ale ako došlo k zraneniu, neviem komentovať, lebo som bol na zemi, v šoku a nemal som prehľad o situácii, keďže to bola poriadna trma-vrma.
Privolaní policajti upokojili celú situáciu a okrem neustálych verbálnych útokov zo strany útočníkov na adresu kohokoľvek, kto sa tam nachádzal, k ničomu ďalšiemu nedošlo. Policajti situáciu zvládli podľa môjho názoru veľmi profesionálne.
Najviac som bol prekvapený z toho, že medzi útočníkmi boli nielen muži, ale aj ženy. Tentoraz si to odnieslo len moje koleno a tričko. Lenže ako som sa dopočul, útočníci sú známa „firma“, tak dúfam, že sa nič podobné už opakovať nebude.
Som vďačný za priateľovu pomoc, ktorý tiež neskončil najlepšie. Ale nebyť jeho, neviem, ako by som dopadol. Zraneného dievčaťa mi je ľúto. Asi bolo v nesprávny čas na nesprávnom mieste, ale to mne neprináleží posudzovať. Celý konflikt je predmetom vyšetrovania polície a pevne verím, že bude dostatočne vyšetrený a skutočný vinník bude potrestaný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj