Hrozné: Opitý právnik lámal kosti!

  • Spravodajstvo
  • 2. mája 2018, 06:25
  • Autor:Gabo Kopúnek

Na Námestí slobody v Piešťanoch sa minulú sobotu krátko po 23. hodine udial incident, ktorý polícia vyšetruje ako trestný čin výtržníctva. Keďže vyšetrovateľ na prípade ešte pracuje, polícia bližšie informácie neposkytuje. Na našu výzvu cez internet a sociálne siete zareagovala poškodená strana účastníkov udalosti. Prinášame tak priebeh udalosti ich očami.

Minulú sobotu si grilovali na súkromnom pozemku dvore rodiny dvoch bratov Milana a Pavla. Mladší z bratov Pavol sa potom s manželkou a dcérou, ktorá sa vrátila zo stáže v Česku, vybrali do neďalekého podniku Gliter.
„My sme pokračovali v grilovačke a čakali sme na moju manželku, po ktorú šiel autom na stanicu syn. Bola na popoludňajšej zmene a ísť cez víkend v noci Staničnou i Teplickou ulicou je nebezpečné. Keď sa vrátili, nestačili si ani sadnúť k stolu, keď cez bránu na náš pozemok vošli štyria cudzí ľudia. Medzi nimi bol aj podgurážený piešťanský právnik. Pýtali sa, kto pred chvíľou prišiel autom. Syn povedal, že on a nestačil ani zareagovať a dostal facku,“ opisuje udalosť Milan.
„Nastávajúci zať po dotyčnom vyštartoval, len ho zdvihol, oprel o bránu, že čo to má znamenať. Útočník povedal, že môj syn išiel rýchlo autom cez námestie. Aby nevznikol zbytočný konflikt, tak som im povedal, že synovi dohovorím. Tí, čo sprevádzali právnika, boli triezvejší a nechceli vyvolať bitku, tak svojho komplica zobrali preč. Keďže pred bránou máme zaparkované autá, šiel som za nimi, aby náhodou niečo nespravili. Stál som za bránou a začul som, ako sa dohadovali, že syna vytiahnu aj cez zatvorené okno a rozbijú mu p… Počkáme si ho a dobijeme ho,“ pokračuje v rozprávaní Milan.
Po chvíľke odišli, a tak Milan išiel skontrolovať autá. Všimol si, že na bratovom aute niekto manipuloval so stieračmi i spätnými zrkadlami. Tak zatelefonovali Pavlovi, že má zrejme poškodené auto. Aby prišiel. Keď si Pavol obzrel auto, zistil, že ním bolo násilne manipulované, tak sa šiel dotyčných ľudí, ktorí pokračovali v zábave v podniku a pred podnikom Monalisa, spýtať, kto to spravil.

Opitý právnik z ničoho nič vybehol z podniku Monalisa, schmatol Dominiku, zdvihol ju a celou silou šmaril o zem. Dievčina okrem zlomenej panvy utrpela zranenia aj na tvári.

„Boli tam samí svalnáči, zhruba tridsať. Ani neviem, ako sa tam objavila moja 18-ročná dcéra Dominika. Z podniku vyletel ten opitý či zdrogovaný právnik, dcéru zdvihol a brutálne šmaril o zem. Pri páde na dlažbu jej praskla panva a dobitú mala aj tvár,“ hovorí Pavol.
„Keď som tam prišiel, krstňa ležalo na zemi. Všade plno kriku, aby sa zavolala sanitka, policajti. Keď prišli mestskí, prosili sme ich, aby vysielačkou privolali sanitku, že príde skôr. Oni nám povedali, aby sme si ju zavolali sami. Nezáujem privolať pomoc mali aj štátni policajti a myslím si, že to preto, že sa s právnikom poznali. Tlačili nás do kúta,“ tvrdí Milan s tým, že právnikova partia na nich pokrikovala, že sú asociáli a vyhrážali sa im, že to ešte neskončilo. „Bude odveta. Že nevieme, s kým sme si začali,“ dopĺňa Milana brat Pavol s tým, že policajti na to nereagovali.
Ako bratia tvrdia, nebol to v ten večer prvý incident. Najskôr sa mala strhnúť bitka na Winterovej ulici, po ktorej sa šiel spomínaný právnik ošetriť do nemocnice. Keď z nej vyšiel, vyvolal vraj ďalšiu bitku. „Keby v Monalise dodržiavali prevádzkové hodiny, nestalo by sa nič. Majú záverečnú o deviatej večer, no ešte o dve hodiny neskôr tam verejnosti ponúkali alkohol. Keď som bol na mestskom úrade upozorniť na nedodržiavanie prevádzkových hodín, vysmiali ma. Vraj máme byť radi, lebo on môže mať otvorené od šiestej do druhej do rána. Mám sa ísť sťažovať na živnostenský alebo na hygienu,“ dodal Pavol.
„Na mieste incidentu zasahovali okrem hliadok mestskej polície aj hliadky obvodných oddelení Policajného zboru z Piešťan, Vrbového a Leopoldova. Situácia bola veľmi neprehľadná, okrem účastníkov incidentu bolo na mieste aj viacero okoloidúcich osôb, ktoré po policajtoch pokrikovali a tí museli reagovať adekvátne situácii.
Policajti po príchode na miesto situáciu upokojili, obnovili verejný poriadok. Jeden zo zasahujúcich policajtov privolal rýchlu zdravotnícku pomoc zo svojho vlastného mobilu, aby urýchlil jej príchod. RZP následne poškodenú ženu previezla na ošetrenie do nemocnice.
Tvrdenia, že polícia nemala záujem privolať RZP a žene pomôcť, sú nepravdivé. Aké zranenia žena utrpela, zatiaľ polícia nemá potvrdené, lekárska správa nám ešte doručená nebola. Polícia celý incident vyšetruje ako výtržníctvo, bolo začaté trestné stíhanie vo veci a polícia vykonáva potrebné procesné úkony. Ak má ktokoľvek pochybnosti o postupe polície, môže podať sťažnosť, ktorú preveria kontrolné orgány,“ znie stanovisko polície, ktoré nám zaslala hovorkyňa Martina Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín