Ohriať sa dá aj vo výstavných miestnostiach

Kým december je tradične mimoriadne bohatý na rôzne podujatia, v januári sa kultúrny život len pozvoľna rozbieha. Ak by sa vám zacnelo po dávke umenia, talentu a informácií, prezrieť si môžete niektorú z aktuálnych výstav.

Trnavská paleta bude v Dome umenia prístupná až do začiatku februára. Foto: am

Posledný deň máte na to, aby ste nahliadli na fotografie inštalované v Piešťanskom informačnom centre. Zobrazuje príbehy ľudí, ktorí sa spolupodieľali na protestoch v roku 1989, no poskytuje i svedectvá tých, ktorí sa priamo nezúčastnili.

Ešte do nedele 12. januára si môžete vo Vile dr. Lisku na Štefánikovej ulici pozrieť expozíciu Stratené pralesy II. Je to prírodovedná výstava prezentujúca viac ako 800 exponátov fosílií zo Slovenska aj zahraničia. Písali sme o nej TU. Ak by ste sa chceli pozrieť do Kúpeľnej dvorany a tamojšej hlavnej expozície Balneologického múzea Imricha Wintera, urobiť tak môžete až od 29. januára. Dovtedy je z technických príčin zatvorená.

Taktiež do nedele 12. bude sprístupnená aj výstava Pour féliciter zo zbierok Víťazoslava Chrena, Aleny Bugárovej a Eugénie Lehotskej v galérii KSC Fontána. Od 14. januára bude v týchto priestoroch uvedená prezentačná výstava obrazov.

V Magna Gallery je ešte do 14. januára inštalovaná tradičná piešťanská vianočná výstava – umelecké darčeky, šperky a dizajn.

Vo výstavách nezaostáva ani mestská knižnica. Do 15. januára uvádza Tri knihy, teda výstavu ilustrácií z kníh pre deti ilustrátorky Hedvigy Gutierrez. Do konca mesiaca bude inštalovaná výstava slovenskej výtvarníčky a ilustrátorky Márie Nerádovej s názvom Poďme objavovať Slovensko, ktorá pozostáva z ilustrácií jej rovnomennej autorskej knižky. Prostredníctvom ďalšej expozície, ktorá bude prístupná do konca januára sa môžete pozrieť, ako sa oslavujú Vianoce po celom svete. Ide o ilustrácie Kataríny Nerádovej na motívy knihy Karoliny Medkovej Vánoce z celého světa.

Vo Fontáne si do 26. januára môžete prezrieť dielo Martina Ričányho, teda projekt 365 tvárí Piešťan a fotografie portrétov z roku 2018. S rovnakým dátumom je spojené ukončenie výstavy vianočných pohľadníc Vojtecha Benka.

V budove mestského kultúrneho strediska budú až do 2. februára inštalované obrazy z tvorby Alojza Majerníka.

Taktiež do 2. februára je sprístupnená výstava súťažných obrazov Trnavskej palety v Dome umenia.

A napokon až do konca februára je v pouličnej galérii Vitrínky na Kollárovej ulici predstavený ďalší autor, ktorým je Robert Tappert so sériou fotografií #ID predstavujúcich poškodené, zvetrané, roztrhané dokumenty, doklady a pasy nájdené pri srbsko-maďarskej hranici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela