WakeSoul má problémy s hygienou, bazén je zakázané používať

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 23. júla 2019, 00:01

Problémy s hygienou v novopostavenej reštaurácii, hygienikmi neschválená stanová „osada“, zákaz prevádzkovania bazéna! To všetko sú výsledky kontroly Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave v prevádzke WakeSoul v Ratnovskej zátoke. Sankcionovať „bradatých bratov“ sa chystá aj piešťanská radnica a za prevádzku vybudovanú bez stavebných povolení majú podľa našich informácií firme Labonte udeliť pokutu až 100-tisíc eur.

Bearded Brothers WakeSoul zmenil názov na WakeSoul Beach Piešťany. (Autor: FB WakeSoul Beach Piešťany)

„Štátny zdravotný dozor bol vykonaný v areáli WakeSoul v Ratnovskej zátoke, v stravovacom a ubytovacom zariadení aj na umelom kúpalisku. Pri štátnom zdravotnom dozore bolo zistené, že k jestvujúcemu bufetu boli pristavené nové časti prevádzky, ktoré neboli rozhodnutím orgánu verejného zdravotníctva v Trnave posúdené a schválené. V bufete boli zistené aj porušenia prevádzkovej hygieny. Podobne umelé kúpalisko (bazén) a ubytovanie formou kempingu v stanoch je prevádzkované bez posúdenia a schválenia. Za dopustenie sa správneho deliktu bude začaté správne konanie vo veci uloženia finančnej pokuty. Na kúpalisku bolo vydané opatrenie na mieste, ktorým bolo zakázané kúpanie,“ informoval nás Tomáš Hauko z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Ubytovanie formou kempingu v stanoch je prevádzkované bez posúdenia a schválenia RUVZ Trnava (Autor: PT)

Zakročiť voči prevádzke sa chystá i radnica a podľa neoficiálnych informácií pokuta, ktorú mestskí úradníci chcú firme Labonte udeliť, sa má vyšplhať až na hranicu 100-tisíc eur.

V závere minulého mesiaca Piešťanský týždeň zverejnil informácie o čiernej stavbe v Ratnovskej zátoke s názvom Bearded Brothers WakeSoul. Dvojica majiteľov Patrik Masár a Macedónec Džemil Šefkii jestvujúci vodnolyžiarsky areál doplnila o reštauráciu, bazén, ale i o stanovú osadu. A to všetko bez akýchkoľvek povolení. Navyše v štvrtom pásme ochrany prírody pravidelne organizujú hlučnú hudobnú produkciu.

V bufete (v pozadí) boli zistené aj porušenia prevádzkovej hygieny (Autor: PT)

Priestor ležiaci v katastrálnom území Piešťan, doteraz slúžiaci hlavne na vodnolyžiarske športy, noví majitelia premenili viac-menej na disko záliv pripomínajúci chorvátsku pláž Zrče na Pagu.

S prevádzkovateľom Ratnovskej zátoky sme sa pokúsili skontaktovať. Telefonicky s nami Patrik Masár komunikovať odmietol a prostredníctvom SMS požiadal o zaslanie otázok e-mailom, a tak sme mu zaslali otázky v nasledovnom znení:

Areál Bearded Brothers WakeSoul v Ratnovskej zátoke, ktorý prevádzkujete, bol postavený bez stavebného povolenia. Zároveň realizujete hlasnú hudobnú produkciu v pásme 4. stupňa ochrany prírody tiež bez povolení.

Akým spôsobom chcete navodiť zákonnosť vášho zariadenia tak, aby bolo všetko v súlade s platnou legislatívou?

Vaša hudobná produkcia je taká hlasná, že aj k nám prišli sťažnosti na nadmerný hluk od obyvateľov okolitých obcí, ale aj Piešťan.

Ako chcete zabezpečiť, aby k podobnému rušeniu nočného pokoja nedochádzalo?

Aj napriek prísľubu nám žiadna odpoveď na otázky doposiaľ neprišla. 

Aj napriek zákazu od Úradu verejného zdravotníctva SR „bradatí bratia“ bazén pre verejnosť používajú. A tak si pri návšteve tohto zariadenia môžete dať „luxusný“ hamburger za desať eur pripravený v zariadení, v ktorom hygienik skonštatoval problémy s hygienou, a okúpať sa v bazéne, ktorý podľa úradu verejného zdravotníctva nespĺňa hygienické štandardy.
foto: (mv)
Bazén prevádzkovatelia propagujú aj na sociálnej sieti.
foto: FB Bearded Brothers WakeSoul

Jozej Vojčiniak

Prečítajte si tiež:

Čierne stavby v Ratnovskej zátoke a bradatí bratia, ktorí až takí bradatí nie sú a zrejme nie sú ani bratia

Reakcie mestských poslancov na podivnú prevádzku

Sĺňava, Vtáčí ostrov a Ratnovská kosa

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela