Policajti vodičov žiadajú o trpezlivosť. Premiér však tvrdí, že úlohu nepochopili

Policajti žiadajú občanov v súvislosti s dopravnými zápchami, ktoré sú dôsledkom kontroly dodržiavania pohybu, o pochopenie a trpezlivosť. Policajný zbor SR to uvádza na sociálnej sieti s tým, že občanov vyzývajú, aby cestovali medzi okresmi iba vtedy, ak sa na nich vzťahuje výnimka a je to skutočne nutné. „Policajný zbor si plní úlohy, ktoré dostal,“ uvádza polícia.

(Autor: red/rs)

Premiér Igor Matovič však vo svojom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že policajti úlohu nepochopili.

„Kontroly mali byť námatkové. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk … napriek tomu – nehaňme ich za to … malo by to byť už v poriadku. Dík,“ uvádza vo svojom statuse na sociálnej sieti Matovič.

Avšak podľa polície ich hliadky spoločne s príslušníkmi Ozbrojených síl SR v období zákazu vychádzania medzi 8. a 13. aprílom majú kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi SR na diaľniciach a cestách I. a II. triedy. Ak budú vodiči prechádzať viacerými okresmi, kontrole sa budú musieť podrobiť opakovane, s čím budú spojené značné zdržania na komunikáciách.

Polícia bude tiež kontrolovať osoby, ktoré sa budú pohybovať na verejných priestranstvách v rámci jednotlivých okresov s cieľom odhalenia osôb, ktoré do daného okresu prišli z iného okresu, a preto je nutné, aby každý, kto opustí svoje bydlisko, mal pri sebe doklad totožnosti. „A to platí aj pre všetky osoby nachádzajúce sa vo vozidle,“ zdôrazňuje polícia. V prípade porušenia nariadenia štátu o obmedzeniach pohybu bude občanom podľa polície hroziť sankcia do výšky 1 659 eur.

A tak sa zdá, že alebo premiér na vláde vydal zle pokyny, alebo ich minister vnútra Roman Mikulec zle pochopil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava