Na Slovensku platí zákaz vychádzania. Vo fotoreportáži si môžete pozrieť, ako to v realite na cestách vyzerá

  • Reportáž / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 8. apríla 2020, 09:05

Od prvej minúty 8. apríla platí na Slovensku obmedzenie pohybu občanov. Voľne sa môžu v uliciach pohybovať iba ľudia, ktorí idú do práce alebo z nej, do zdravotníckeho zariadenia či na pohreb blízkej osoby. Pohyb ostatných je povolený výlučne v rámci svojho okresu, pokiaľ pôjdu na nákup alebo zabezpečiť starostlivosť o deti či blízke na pomoc odkázané osoby, na vychádzku so psom, tankovať, pomôcť susedovi alebo obstarať nevyhnutné základné životné potreby pre iného. V rámci svojho okresu môžu ľudia ísť aj do prírody. Pri ceste mimo okres sa pripravte na policajné hliadky.


Foto: Rudolf Sivý (Autor: Rudo Sivý)

Na dodržiavanie dočasného nariadenia o obmedzení pohybu občanov počas veľkonočných sviatkov dozerajú policajné hliadky spolu s vojakmi. Vláda na to vyčlenila 1 500 príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Ľudia sa tak musia pripraviť, že pri prejazde jednotlivými okresmi autom, bicyklom alebo chôdzou budú musieť polícii vyplniť dotazník so svojimi súkromnými a kontaktnými údajmi, ako aj s účelom presunu.

To, či uviedli pravdivé informácie budú vyhodnocovať priebežne, napríklad aj počas návratu kontrolovaných do okresu, kde bývajú. „Každý bude preto musieť preukázať svoju totožnosť a uviesť telefónne číslo, cieľ cesty a jej účel. Kto nebude rešpektovať obmedzenie pohybu, toho policajt vráti naspäť. Inak mu bude uložená sankcia,“ vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

A ako to reálne na cestách vyzerá si môžete pozrieť na nasledujúcich fotkách.

Pror/SITA, foto: Rudo Sivý

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava