Školou roka v Piešťanoch je opäť ZŠ Brezová

  • Mladí dnes / Školy
  • 1. júla 2019, 15:00

Záver školského roka patril aj tradičnému oceňovaniu piešťanských vzdelávacích inštitúcií a ich žiakov. Vo štvrtok 27. júna sa na pódiu Domu umenia stretli zástupcovia všetkých piešťanských škôl a prevzali si pamätné listy i ocenenia.

Deti zo školského klubu pri ZŠ Mojmírova ocenili za humánny čin roka. foto: archív Mesta Piešťany

V úvode sa na javisku predviedla každá zo šiestich piešťanských základných škôl so svojimi úspešnými študentmi. Z rúk primátora Petra Jančoviča, viceprimátora Michala Bezáka, prednostky mestského úradu Denisy Bartošovej a predsedníčky školskej komisie Ivety Babičovej si prevzali medaily, kvety i pamätné listy.

Zástupcovia základnej umeleckej školy okrem toho získali pamätnú plaketu mesta a šek v hodnote 500 eur za reprezentáciu mesta.

Riaditeľ Kamil Vavrinec prevzal ocenenie pre základnú umeleckú školu. foto: archív Mesta Piešťany

Nasledovalo ocenenie športových talentov. Zo ZŠ M. R. Štefánika sa najviac darilo v športe Michaele Nedorostovej a Jakubovi Tarabovi, zo ZŠ Holubyho bola najúspešnej- šia Miriam Mikulášová a Erik Hlavatý, zo ZŠ Mojmírova Lea Šnajdárová a Daniel Brenessel, v ZŠ Brezová vynikala Natália Mesáková a Simon Husein a ZŠ F. E. Scherera úspešne v športe reprezentovali Lívia Vráblová a Daniel Jakubek. Z cirkevnej spojenej školy na pódium vystúpila Kristína Klapicová a Max Gono.

Všetci títo úspešní reprezentanti si prevzali pamätné listy a malé trofeje. Športovcami roka sa napokon stali Natália Mesáková a Simon Husein, ktorí si odniesli aj poháre.

Najaktívnejšou školou v športe bola v počte žiakov do 250 cirkevná spojená škola a nad 250 žiakov ZŠ Brezová.

Vedenie mesta tradične ocenilo aj úroveň školských časopisov. Tretie miesto a odmena 100 eur patrila ZŠ Brezová, druhé miesto a 200 eur si odniesla ZŠ Mojmírova a prvé miesto spolu s 300-eurovým šekom od štvrtka patrí cirkevnej spojenej škole. Cenu za najlepší výtvarný návrh na logo Talentov získala Lila Jankechová zo ZŠ Brezová. Odniesla si šek na 20 eur a pamätný list.

Deti zo školského klubu pri ZŠ Mojmírova ocenili za humánny čin roka.

O humánny čin roka sa tento rok postarali deti zo školského klubu pri ZŠ Mojmírova. Za svoje úsilie získali šek na 100 eur.

Školou roka sa napokon stala rovnako ako po minulé roky Základná škola Brezová. Za úspech získala od mesta 500 eur. Za mimoškolskú činnosť bola ocenená ZŠ F. E. Scherera, ktorej sa dostalo uznania aj v podobe 400-eurového šeku.

Primátor P. Jančovič na záver poďakoval riaditeľke ZŠ F. E. Scherera Gizele Talačovej a riaditeľovi ZŠ Holubyho Vilémovi Vrbovi, ktorí vo svojich funkciách končia.

Riaditeľka ZŠ F. E. Scherera Gizela Talačová (vpravo) vo funkcii končí. foto: archív Mesta Piešťany

O umelecký program sa postarali žiaci zo základnej umeleckej školy.

(am)

0 Shares
Súvisiace články
Tvrdá práca študentov Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom a napätie z písomiek a skúšania o pár dní vyvrcholí odovzdávaním…
  • 27.06.2019, 14:00
  • Mladí dnes / Školy
V Piešťanoch sa už po tretíkrát konala čítačka pre začínajúcich autorov - Stratené v riadkoch. Organizátorka Emma Vičanová predstavila vo…
  • 26.06.2019, 14:00
  • Mladí dnes / Školy
Rok sa s rokom zišiel a opäť tu máme záver školského roka. V piatok 29. júna sa i mestom Piešťany…
  • 29.06.2018, 14:00
  • Mladí dnes / Školy

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín