Vysvedčenia sú rozdané!

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. júna 2018, 14:00

Rok sa s rokom zišiel a opäť tu máme záver školského roka. V piatok 29. júna sa i mestom Piešťany mihali stovky vyobliekaných detí, ktoré si v školách slávnostne prevzali vysvedčenia.


Deti zo Základnej školy F. E. Scherera si prevzali prvé vysvedčenia. (Autor: am)

Piešťanské školy zvyknú na úvod posledného školského dňa najprv slávnostne vyhlásiť najlepších žiakov, pedagógov, športovcov, víťazov v rôznych zberoch, bodovaniach triedneho poriadku a ďalších aktivít, a to všetko spoločne na dvore či v telocvični. Inak to nebolo ani na Základnej škole F. E. Scherera, kde sa na školskom dvore zišli tamojší žiaci spolu s pedagógmi. Na spestrenie programu vystúpili aj malí školskí tanečníci a nechýbalo ani „vyprevádzanie“ deviatakov tými najmenšími – prvákmi.

A práve prváci si od triednej učiteľky po prvý raz preberali vysvedčenia. Tento významný životný míľnik si nenechali ujsť ani niektorí rodičia a všetko sa poriadne snažili zdokumentovať smartfónmi. Vyobliekané deti z vďaky podarovali svojej „druhej mamičke“ kyticu i čosi sladké pod zub, a potom sa už spolu s kamarátmi vytešovali z prvého vysvedčenia.

Prvácku triedu tvorilo tento rok 24 detí. „Sú skvelí a vie to celá škola. Dostala som ich snáď ako dar. Predtým som mala omnoho zložitejšie triedy, no títo žiaci sú šikovní, tvoriví, radi sa učia, kreslia, píšu, aj tancujú. Všetko robia radi, a to je potom radosť pracovať,“ prezradila triedna učiteľka Monika Vatrtová, ktorá dobre vychádza nielen s deťmi, ale aj s ich rodičmi. Prváci dostali tento rok samé jednotky. „Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej. V druhej triede to bude predsa len o čosi náročnejšie, takže sa aj hodnotenie bude špecifikovať a nie všetci budú mať jednotky. Ale to je v živote prirodzené,“ skonštatovala M. Vatrtová.

Po desiatich mesiacoch tieto šesť až sedemročné deti čaká zaslúžený oddych. „Vydali zo seba maximum. Ako prváci sa museli zoznámiť s novým prostredím, učiteľmi, učením. Určite sú vyčerpaní fyzicky aj psychicky, takže potrebujú načerpať nové sily,“ dodala triedna učiteľka, ktorá sa už teraz teší, že svojich zverencov opäť uvidí v septembri.

(am)

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav