Adoptovaní útulkáči sú v dobrých rukách

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 10. septembra 2018, 12:00

Mnohí z nich boli životom ťažko skúšaní, týraní, zanedbaní a zabudnutí. Nechcené psy, ktorým dočasne poskytol útočisko Útulok Piešťany a neskôr našli nový, láskavý domov sa stretli 8. septembra pred areálom útulku.

(Autor: am)

Dovedna až 26 rodín so svojimi štvornohými miláčikmi zavítalo v teplé sobotňajšie popoludnie na Priemyselnú ulicu. Na úvod majitelia svojich huňatých členov rodiny predstavili, porozprávali o ich povahách, zvykoch, adaptovaní sa na domov, ale pochválili sa aj tým, ako mnohí týraní „hafani“ pekne pribrali o osmelili sa.

Neskôr sa všetci presunuli k improvizovanému súťažnému priestoru, kde na psíkov čakal slalom, prekážky na preskakovanie, ale aj tunely. Niektorým sa podarilo zvládnuť trať bravúrne, iní to v polovici vzdali a vyvalili sa na chrbát, aby im ktosi poškrabkal brucho.

Pripravené bolo občerstvenie nielen pre majiteľov, ale samozrejme, tiež pre psov. Okrem vody sa im ušla aj nejaká tá piškótka. Stretnutie šťastne adoptovaných útulkáčov sa tentoraz skutočne vydarilo.

„Všetci sú šťastní, spokojní a niektorých sme hneď ani nespoznali. Domov robí zázraky. Ďakujeme vám všetkým, urobili ste nám veľkú radosť, psíky sú ozaj v skvelých rukách a sú členmi rodín. Niet krajšieho zadosťučinenia našej práce. Ďakujeme aj za prinesené darčeky, aj za krásne počasie, ktoré tejto akcii prialo,“ uviedla riaditeľka piešťanského útulku Ľubomíra Baleková.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav