Mikuláš Černák sa na súde v Piešťanoch zdržal len chvíľu

Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák zatiaľ na slobodu nepôjde. Okresný súd Trnava na pracovisku v Piešťanoch dnes ani neotvoril verejné zasadnutie, na ktorom mal rozhodovať o jeho podmienečnom prepustení. Mikuláša Černáka eskorta za prísnych bezpečnostných opatrení do pojednávacej miestnosti priviedla, po pár minútach ho odviedla a previezla naspäť do Leopoldova. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej neboli splnené podmienky na jeho konanie. Verejné zasadnutie je odročené na 2. mája.

(Autor: pror)

Advokát Erik Magál pri odchode zo súdu spresnil, že prokurátorovi nebol doručený procesný návrh občianskeho združenia na podmienečné prepustenie, preto súd nemohol verejné zasadnutie z procesných dôvodov otvoriť.

O podmienečnom prepustení z výkonu trestu odňatia slobody rozhoduje súd na návrh prokurátora, riaditeľa ústavu na výkon trestu odňatia slobody, v ktorom sa trest vykonáva, záujmového združenia občanov alebo na návrh odsúdeného na verejnom zasadnutí.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína