Keď si vodiči škodia navzájom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. júla 2018, 12:00

Piešťanské cesty sa vyznačujú nielen výtlkmi, ale aj neprehľadnými križovatkami. Na vine sú múry, domy či zeleň. Pri väčšine z nich sú ale spoločným menovateľom zaparkované automobily, cez ktoré vôbec nič nevidno. To predstavuje nebezpečenstvo pre autá aj cyklistov, ktorí v premávke ťahajú za kratší koniec.

V centre Piešťan je neprehľadných situácií neúrekom. Jednou z nich je križovatka Royova-Kukučínova. Pri vychádzaní z Royovej nezostáva vodičovi nič iné, iba sa postaviť ďaleko za hranicu križovatky. Vo výhľade aj tu bránia automobily, ktoré si z križovatky spravili parkovisko. (Autor: dan)

Vodiči navyše často svoje auto odstavia na krajnicu rovno v križovatke. Z normálnej križovatky sa tak stáva nebezpečný úsek. Polícia je na pokutovanie takýchto prehreškov prikrátka. Ak by chcela merať rovnakým metrom, pokutu za parkovanie by denne platilo množstvo vodičov.

Jedno z riešení tejto situácie má v rukách mesto – minimalizovať problém s parkovaním nielen v centre, ale aj v okrajových častiach. Druhé je na každom z nás – byť ohľaduplný a nezaparkovať v križovatke, ale napríklad o dve ulice ďalej.

Daniela Serišová

Bez výhľadu sa musíte zaobísť aj pri vychádzaní z parkoviska za Domom umenia na Nábrežie Ivana Krasku. Po stranách cesty vysadená zeleň poriadne pretŕča do komunikácie a zaistí, že vodič vychádza naozaj „naslepo“. V tomto prípade je však v zime problém zažehnaný.
Vrásky na čele robí vodičom aj nešťastne vyriešená križovatka na Žilinskej ceste pri Vŕšku. Pri vychádzaní z Kláštorskej ulice na hlavnú cestu smerom do mesta nevidno vďaka zákrute hneď za križovatkou. Vodičom by malo pomôcť zrkadlo, ktoré je ale často špinavé alebo zarosené.
Pre všetkých dobre známa „stopka“ pri vychádzaní z jednosmerky Kollárova na ulice Kukučínova a Bernolákova je tiež jednou z tých nebezpečnejších križovatiek. Vo výhľade nebráni nič iné, iba po stranách cesty zaparkované autá.
Neprehľadnou križovatkou je výjazd z Tichej na Ružovú ulicu. Po všetkých stranách stojace automobily zapríčiňujú nulový výhľad. To si však neuvedomujú vodiči a cyklisti jazdiaci po Ružovej, takže na tomto mieste často vznikajú kolízie. Zatiaľ, našťastie, bez vážnejších následkov.
Jednou z úplne neprehľadných križovatiek je odbočka z Vrbovskej cesty na Partizánsku ulicu pri Ružovom mlyne. Vďaka múru postavenému rovno na hranici vozovky je nemožné vidieť do zákruty. Nebezpečná je najmä situácia, keď tam stojí zaparkovaná dodávka. Táto križovatka je v Piešťanoch považovaná za veľmi nebezpečnú a upozorňujú na ňu v každej autoškole.
Vodičov vie dobre potrápiť križovatka Mudroňovej s Vrbovskou. Domáci dobre vedia, aká situácia nastáva pri vychádzaní na Vrbovskú cestu. Vďaka autám stojacim v križovatke i priamo v zákrute nie je vidieť skutočne nič. Výjazd sa tak stáva riskantnou hrou najmä pre frekventovanosť Vrbovskej.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila