Vodnopólové juniorky Piešťan strieborné

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. mája 2015, 10:43
  • Autor:jb

Národná liga SR junioriek – hráčok do 20 rokov vyvrcholila štvrtým kolom, ktoré organizoval piešťanský vodnopólový klub v dňoch 2.-3. mája. Až na záverečnom turnaji sa rozhodovalo o majstrovskom titule. Šancu na víťazstvo mali piešťanské vodnopólistky a obhajkyne prvenstva – hráčky ŠKP Košice. Piešťanky však napokon skončili na druhom mieste.

■ KVP Kúpele – ŠKP Košice 4:8 (1:0, 1:3, 1:3, 1:2)
Možnosť získať majstrovský titul akoby zväzovala domácim hráčkam ruky. Napriek prevahe hlavne v úvode zápasu si nedokázali vypracovať viac ako jednogólový náskok. V polovici stretnutia súperky využili chyby v obrane a získali vedenie, ktoré si dobrou obrannou hrou udržali až do konca. Piešťanky nevyužili ani presilové hry a „podarilo“ sa im desaťkrát trafiť brvno bránky.
Góly KVP: Rybanská 2, Klampárová a Kolárová
■ KVP Kúpele – Slávia UK Bratislava 11:7 (3:2, 1:2, 4:1, 3:2)
Zápas s Bratislavou piešťanské hráčky zvládli. V úvode síce opäť ostalo viacero šancí nevyužitých, ale vďaka výborným zásahom brankárky sa podarilo domácim hráčkam získať v tretej štvrtine rozhodujúci náskok.
Góly KVP: Baranovičová a Ravingerová po 3, Kováčiková a Rybanská po 2, Kirková
■ KVP Kúpele – PVK Vrútky 7:6 (1:1, 2:3, 2:0, 1:2 – 1:0)
Na záver turnaja piešťanské vodné pólistky odohrali divácky zaujímavý zápas s Vrútkami. Dvakrát viedli o gól Vrútky, štyrikrát o gól Piešťany, šance sa striedali na oboch stranách, pekné zákroky predviedli obe brankárky a zápas bol pekným ukončením juniorskej súťaže. V normálnom hracom čase sa skončil remízou a v rozstrele na pokutové hody zvíťazili Piešťanky. Domáca brankárka chytila dve strely súperiek a svoje pokusy premenili Kováčiková a Baranovičová.
Góly KVP: Rybanská 3, Baranovičová 2, Kolárová a Ravingerová po 1 Ján Baranovič, tréner KVP: „Súťaž v tomto ročníku bola vyrovnaná. Žiadne družstvo si nemohlo byť vopred isté víťazstvom. Zápasy sa končili tesnými výsledkami. V prvej polovici súťaže sme prekvapivo viedli a šancu na víťazstvo sme mali ešte aj na záverečnom turnaji. Napriek tomu druhé miesto je oproti minulému roku postup o dve priečky a považujeme ho za úspešný výsledok. Máme družstvo s vekovým priemerom 17 rokov a v budúcej sezóne môžeme hrať v rovnakej zostave, využiť skúsenosti z týchto zápasov a pokúsiť sa opäť bojovať o najvyššiu priečku.“
Zostava KVP: Koťková, Stručková – Kováčiková, Šimeková, Baranovičová, Kirková, Koňošová, Škodná, Kolárová, Klampárová, Rybanská, Lendelová, Ravingerová, Hanová
Konečné poradie v ročníku 2014/ 2015: 1. ŠKP Košice (27 b), 2. KVP Kúpele Piešťany (22), 3. PVK Vrútky (18), 4. Slávia UK Bratislava (5)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav