Piešťanské vodnopólistky majsterkami Slovenska

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. mája 2015, 14:39
  • Autor:th/jb

Národná liga Slovenska vo vodnom póle dievčat do 17 rokov vyvrcholila záverečným kolom, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 9. mája na kúpalisku Eva v Piešťanoch. Domáce hráčky KVP Kúpele boli po troch kolách na čele tabuľky a potrebovali získať minimálne bod, ktorý by im zabezpečil premiérový majstrovský titul v tejto vekovej kategórii. Piešťankám sa to podarilo a stali sa majsterkami Slovenska.

■ KVP Kúpele Piešťany – ŠKP Modrí Draci Košice 15:6 (2:3, 4:0, 3:2, 6:1)
V zápase s Košičankami hráčky Piešťan začali vo vysokom tempe a vytvárali si dostatok príležitostí na skórovanie. Streliť gól bolo však najväčším problémom v úvode zápasu, a tak stav po prvej štvrtine bol 1:3. V ďalšom priebehu piešťanské vodnopólistky nepoľavili v úsilí, prišli aj góly a stav stretnutia otočili vo svoj prospech. Po vysokom víťazstve 15:6 bolo rozhodnuté, že víťazstvo v ročníku 2014/2015 putuje do Piešťan.
Góly KVP: Kováčiková 4, Kolárová 3, Ravingerová, Baranovičová a Šimeková po 2, Budková, Rybanská

■ KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 6:7 (1:1, 1:1, 2:2, 2:3)
Záverečný zápas s Vrútkami bol vyrovnaný, družstvá sa striedali vo vedení a nakoniec sa z jednogólového víťazstva tešili Vrútočanky. Piešťanské hráčky boli nedôrazné pred bránou súperiek a streliť gól z vypracovaných príležitostí bolo najväčším problémom. Ani prehra však dievčatám radosť z celkového prvenstva nepokazila.
Góly KVP: Kováčiková a Rybanská po 2, Kolárová, Kirková

V konečnom poradí zvíťazilo družstvo KVP Kúpele Piešťany pred Vrútkami a Košicami. Na záver sezóny bola vyhlásená najlepšia „sedmička“ súťaže, do ktorej sa na základe hlasovania trénerov a rozhodcov z piešťanského tímu dostali Kováčiková, Baranovičová a Rybanská.
Ján Baranovič, tréner KVP: „Po výhrach v národnej lige žiačok sme premiérovo získali aj prvenstvo vo vyššej vekovej kategórii. Dievčatá si za výkony počas celej sezóny víťazstvo zaslúžili a som rád, že tento ročník dievčat (nar. 1998 a mladšie), ktorý začal sériu výhier v žiačkach, pokračuje vo víťazstvách aj v kategórii do 17 rokov. Verím, že dievčatá pri športe ostanú, lebo v tomto zložení majú predpoklad víťaziť aj naďalej. Treba poďakovať vedeniu klubu za zabezpečenie podmienok na tréning hlavne v zimných mesiacoch a rodičom, že zvládli vozenie dievčat na tréningy do Nového Mesta nad Váhom a Topoľčian.“
O víťazstvo Piešťaniek v súťaži sa zaslúžili: Petra Strúčková, Emi Kissová, Mária Budková, Terézia Šimeková, Barbora Baranovičová, Katarína Kirková, Monika Sedláková, Silvia Kozáková, Tamara Kolárová, Kristína Klampárová, Nataša Rybanská, Laura Juricová, Alexandra Ravingerová, Beáta Kováčiková

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 19. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav