Ľ. Kubán: Za úspechmi stojí zanietenosť hráčok i obetavosť trénerov

  • Vodné pólo / Šport
  • 23. júna 2016, 13:54
  • Autor:th

Podobnú sezónu piešťanské vodné pólo nepamätá. Získať tituly v kategóriách žiačok, kadetiek, junioriek aj žien je jednoznačne veľkým úspechom a podčiarkuje to dlhoročnú poctivú prácu v klube vodného póla. Svoje dojmy prezradil čitateľom Piešťanského týždňa Ľudovít Kubán, dlhoročný vodnopólový funkcionár a predseda KVP Kúpele Piešťany.

„So sezónou v ženských kategóriách sme nadmieru spokojní. Napriek podmienkam, ktoré máme, keďže v regulárnom bazéne trénujeme päť mesiacov v roku, sme ako jediný slovenský klub dokázali obsadiť všetky kategórie. Chlapčenské i dievčenské. Za úspechmi stojí záujem hráčok, ale aj nesmierna obetavosť trénerov. Venujú tomu obrovské kvantum času. Je to veľmi náročná práca, ale priniesla zaslúžené úspechy a dúfam, že ich tieto výsledky motivujú do ďalšej práce,“ povedal predseda KVP.

Získať titul je vždy zložité. V mládežníckych kategóriách sa podarilo piešťanským vodnopólistkám dominovať aj v minulosti, no medzi ženami je úspech o to cennejší, pretože je historický. „Nerád by som dával niektorý z titulov na vyššie miesto. V mládežníckych kategóriách sa nám podarilo vybojovať trofeje aj v minulosti. Samozrejme, titul medzi ženami a víťazstvo v Slovenskom pohári sú veľmi dôležité pre fungovanie vodného póla a motiváciu detí,“ skonštatoval Ľ. Kubán.

Vodné pólo je síce tradičným športom, no nie je taký populárny ako futbal či hokej. Napriek tomu sa v KVP darí prilákať mládež a aj zisky titulov sú o tom dôkazom i motiváciou do budúcna. „Verím, že sa to odzrkadlí v tom, že budeme mať dostatok detí,“ povedal predseda KVP. Ten taktiež vyzdvihol posilu ženského tímu Cinziu Ragusu, ktorá trénerom pomohla pri metodike a aj s trénovaním: „Každá jej veta je nesmierne cenná. V kariére toho odohrala toľko, o čom sa nám ani nesníva. Jej prítomnosť nám nesmierne pomohla.“

V KVP však nespia a myslia na ďalšiu sezónu, v ktorej by nechceli poľaviť z nárokov a radi by úspechy zopakovali. Sú si však vedomí, že samo to nepôjde a nasledujúci ročník bude náročný. „Nadviazať na to bude veľmi ťažké. Titul je ťažké získať, no ešte ťažšie obhájiť, najmä ten ženský. Všetko je pred nami, trénujeme naplno a verím, že sa to podarí,“ uviedol Ľ. Kubán.

Dá sa povedať, že otázka krytej plavárne v Piešťanoch je už folklórom a týka sa aj vodných pólistov. Tí majú svoje hlavné sídlo na kúpalisku Eva, no využívať ho môžu len niekoľko mesiacov do roka. Napriek obmedzeným podmienkam sa im darí dosahovať dobré výsledky. „Tréneri využívajú čas čo najefektívnejšie. V zimných mesiacoch chodia s hráčkami či hráčmi trénovať mimo Piešťan.
V tomto období to máme ozaj ťažké. Pre klub ostáva vytvoriť čo najlepšie podmienky. Bazén v Piešťanoch v zimných mesiacoch chýba, no snažíme sa improvizovať,“
zakončil Ľ Kubán.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav