Veslársky kemp navštívilo štyridsať detí

  • Veslovanie / Šport
  • 11. augusta 2016, 08:17
  • Autor:th


Veslársky klub VK Sĺňava Piešťany myslel počas prázdninového mesiaca júl aj na voľný čas pre mládežníkov a prichystal pre nich veslársky kemp, kde sa mohli učiť základom tohto športu, ktorý má v kúpeľnom meste hlbokú tradíciu.

Organizátorom sa podarilo prilákať viacero detí, ktoré o tento krásny, no nesmierne náročný šport prejavili záujem. „S účasťou sme boli veľmi spokojní. Cestu si k nám našlo až 41 detí, čo je pri rozmanitosti športov v Piešťanoch a okolí veľmi pekné číslo," povedal Andrej Vičan z VK Sĺňava.

Organizátori kempu pripravili pre deti bohatý a pestrý program, ktorý im vyplnil prázdninové dni. „Okrem veslovania na vode si vyskúšali veslársky trenažér, veslársky bazén a, samozrejme, aj doplnkové loptové hry či jazdu na kolieskových korčuliach a bicykli. Firma Sports urobila deťom program, v ktorom sa dozvedeli zaujímavosti o sladkovodných rybách, o slovenských riekach a na jazere Sĺňava si mohli pozrieť na sonaroch, ako vyzerá dno nádrže i aké ryby vo Váhu plávajú," prezradil A. Vičan.

Deťom sa venovali tréneri Ľubica Obertová, Erika Jurgová, Miroslav Škulec spolu s animátorkou Viktóriou Obertovou a pri všetkom im pomáhali aj skúsení dorastenci a dorastenky. „Odozvu sme mali veľkú, každý rok sa nám postupne zväčšuje členská základňa. Nováčikov budeme môcť oficiálne privítať až v polovici augusta, keď sa začne oficiálna tréningová príprava mládeže. Veríme, že aj z týchto mladých nádejných začínajúcich veslárov sa stanú raz takí úspešní športovci ako je náš Lukáš Babač," dodal na záver člen výboru VK Sĺňava.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav