Osemveslici s olympionikom Synekom odolávali štyri kilometre

  • Veslovanie / Šport
  • 16. novembra 2016, 15:34
  • Autor:av

Piešťanskí veslárski veteráni sa začiatkom novembra zúčastnili nultého ročníka podujatia Head of Prague. Netradičné preteky na šesť kilometrov s otočkou v centre Prahy si posádka veteránov VK Sĺňava nemohla nechať ujsť.

Na rieke Vltava sa postavilo na štart až 38 osemveslíc, medzi ktorými nechýbali ani českí olympionici a jeden z najznámejších, Ondrej Synek, štartoval v osemveslici hneď za piešťanskými veteránmi. Osemveslici z Brandýsu nad Labem, kde sedel aj bronzový medailista z olympijských hier v Riu, dokázali naši veteráni odolávať až štyri kilometre. Nakoniec ich táto posádka predstihla na otočke, keď si vnútornou stranou zabezpečila lepšiu východiskovú pozíciu a Piešťancov už pred seba nepustila. V závere sa veteráni VK Sĺňava ešte snažili predstihnúť osemveslicu s olympionikom, no 30-sekundovú stratu sa im už nepodarilo skresať. Posádka v zložení Marián Klčo, Branislav Jurga, Peter Thoma, Mário Žampach, Marián Obert, Eduard Drlička, Andrej Hudec, Andrej Vičan s kormidelníčkou Ľubicou Obertovou skončila síce vo svojej kategórii na poslednom mieste, no preteky hodnotí ako veľmi úspešné, ale zároveň ukázala pripravenosť a vytrvalosť českých veslárov.

Piešťanci mali zastúpenie aj v ženskej veteránskej osemveslici, kde Erika Jurgová spolu s Adrianou Piknovou doplnila pražskú osemveslicu VK Blesk, ktorá nakoniec doveslovala po veľmi náročných pretekoch na štvrtom mieste.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 15. novembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav