Začal sa tenisový Slovakia Cup

  • Šport / Tenis
  • 26. apríla 2017, 10:44
  • Autor:Š. Gregorička

Zápasmi kvalifikácie sa v nedeľu 23. apríla začal na dvorcoch TK Kúpele Piešťany 39. ročník tenisového Slovakia Cup-u hráčov do 18 rokov. O prvenstvo budú bojovať tenisti z 30 štátov. Popri väčšine európskych krajín uvidia diváci na piešťanských dvorcoch aj hráčov z Nového Zélandu, USA, Venezuely a Kazachstanu. V hlavnej súťaži bude štartovať 48 juniorov a 48 junioriek, rovnaký je aj počet účastníkov kvalifikácie.

Hlavná súťaž sa začína v utorok 25. apríla od deviatej hodiny, finálové stretnutia dvojhier sú plánované na nedeľu 30. apríla od 10.00 h.

Na toto najvýznamnejšie juniorské tenisové podujatie na Slovensku, zaradené do medzinárodnej termínovej listiny ITF, si pre Piešťanský týždeň zaspomínal prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko: „Turnaj má dlhú a bohatú históriu. Jeho predchodcom bol Laneho pohár, ktorý sa od roku 1964 hrával v Bratislave. Po jeho zániku začal organizovať STZ medzinárodný turnaj dorastu po názvom Slovakia Cup v Piešťanoch. Neskôr sa viaceré ročníky uskutočnili v Bratislave na dvorcoch Slovana. V roku 1999 sa turnaj vrátil do Piešťan, kde ho nepretržite až dodnes organizuje TK Kúpele. Príjemné prostredie i dobrá organizácia pritiahla na piešťanské dvorce množstvo vynikajúcich hráčov. Na turnaji v minulých rokoch štartovali všetci úspešní slovenskí i českí reprezentanti, vrátane Berdycha, Kvítovej, Šafářovej, Strýcovej či sestier Plíškových. Postupne rástla i kvalita zahraničných účastníkov i počet hráčov, ktorí sa presadili v profesionálnom tenise. Za všetkých spomeniem aspoň neskoršiu svetovú jednotku Lleytona Hewitta či súčasného hráča TOP 10 Dominica Thiema.“

Medzi úspešných účastníkov sa zaradili i viacerí členovia TK Kúpele. V galérii víťazov v dvojhre figurujú aj Michaela Hašanová, Miroslav Grolmus, Lukáš Lacko, Jana Juricová, Filip Horanský, dvojnásobnými finalistkami sú Martina Nedelková, Magdaléna Rybáriková a vo finále dvojhry bola tiež Zuzana Luknárová. Z titulu vo štvorhre sa tešili Silvia Bašovská, Miro Grolmus, Michaela Babičová, Magda Rybáriková a Jana Juricová.

Dodajme, že vlani vyhrali dvojhru Češka Monika Kilnarová a Nemec Marvin Möller, v tomto roku sú najvyššie nasadenými Česi Michael Vrbenský a Ondřej Styler u chlapcov a medzi dievčatami Francesca Jonesová z Veľkej Británie a Denisa Hindová z Česka. Zo Slovákov sú najvyššie nasadené (3-4) Barbora Matúšová a Viktória Morvayová. Priaznivci tenisu v Piešťanoch sa teda majú na čo tešiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav