Tomáš Talajka s dvomi medailami

  • Šport / Tenis
  • 8. februára 2018, 11:46
  • Autor:šg

Halové majstrovstvá Slovenska v tenise jednotlivcov sa aj v tomto roku začali žiackymi kategóriami. Kým v nedávnej minulosti na nich zbierali medaily hlavne nádeje TK Kúpele Piešťany, v roku 2018 sa na medailové priečky nedostali.

Zastúpil ich mladší žiak Tomáš Talajka z konkurenčného HSC Piešťany, ktorý si v domácej hale vybojoval strieborné medaily v dvojhre i vo štvorhre.
Talajka zdolal na ceste do finále dvojhry Dosedlu z EMPIRE Trnava 7:6, 6:2, Puskailera z Banskej Bystrice 6:1, 6:1, vo štvrťfinále vyradil klubového spoluhráča Xaviera Jakuboviča 6:1, 6:0 a v semifinále Hulína z EMPIRE 6:4, 6:4. Vo finále nestačil na Melegu zo Zvolena, ktorému podľahol 2:6, 3:6.
Okrem Talajku sa predstavili v dvojhre aj ďalšie tenisové nádeje z nášho okresu. Spomínaný Jakubovič vyhral v prvom kole nad Lukášom Hochelom z Matchbalpoint Trebatice 6:1, 6:3 a potom zdolal Marka z Mladosti Košice 4:6, 7:5, 6:2. Vo štvrťfinále však stroskotal na Talajkovi. Okrem Hochela vypadli v prvom kole aj ďalší naši – jeho oddielový kolega z Trebatíc Martin Pavlík a hráči HSC Jakub Sabo a Marco Gröpel.
Druhú striebornú medailu pre farby domáceho HSC vybojoval Talajka vo štvorhre, keď spolu so Samuelom Jurigom z Europe Trenčín zdolali v semifinále hráčov EMPIRE Bíleho s Dosedlom 6:2, 6:3, no vo finále podľahli ich oddielovým kolegom Hulínovi s Naňom 6:4, 5:7, 4:10.
Mladšie žiačky z klubov nášho okresu na medaily nedosiahli a podobne sme skončili aj v kategórii staršieho žiactva. Tam však získali tri medaily dve odchovankyne TK Kúpele v drese EMPIRE. Romana Zelenayová skončila po semifinálovej prehre so Šaškovou z Tvrdošína v dvojhre tretia a vo štvorhre získala spolu s Mihálikovou zo Senice striebornú medailu. Ďalšia bývalá hráčka Kúpeľov Karolína Mráziková bola spolu s Pláteníkovou z EMPIRE vo štvorhre tretia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav