Tenisti Kúpeľov získali extraligový bronz

  • Šport / Tenis
  • 6. mája 2015, 11:12
  • Autor:rv

Posledný aprílový týždeň je už pravidelne vyhradený pre tenisovú extraligu. V osemčlenných skupinách hrajú samostatne muži a ženy. V oboch kategóriách majú zastúpenie len štyri slovenské kluby. Medzi ne dlhodobo patrí i TK Kúpele Piešťany. Po minuloročnom štvrtom mieste sa muži posunuli o jednu priečku vyššie a získali bronzové medaily.

Pod vedením kapitána Ivana Voltmana za klub nastúpili Filip Horanský, Václav Šafránek, Mário Turčan, Martin Mihal, Jakub Oravec, Milan Habrman, Matúš Belanec a Dávid Valent. Rozhodlo sa v už úvodnom kole, keď Piešťanci vyhrali na dvorcoch Slovana Bratislava 4:3. Rozhodla hlavne účasť Horanského, ktorý v noci priletel po víťazstve na turnaji v Tunise a ráno získal dva body. Daniša porazil 6:1, 6:3 a spolu so Šafránkom vyhrali nad Búřilom s Danišom 6:3, 6:2. V dvojhrách vyhrali ešte Šafránek nad Búřilom 6:2, 6:3 a Turčan nad Hrunčákom 3:6, 7:5, 7:5.
V ďalšom kole už bez dvoch najlepších hráčov podľahli Piešťanci na dvorcoch Empire Trnava 0:5 (štvorhry sa nehrali), keď príležitosť dostali mladí kluboví hráči. Na stretnutie o tretie miesto družstvo TK F1 Poprad nepricestovalo. Popradčania mali problémy s pripravenosťou vlastného areálu už v predchádzajúcom kole, a tak Piešťanci získali bronzové medaily.
Ženy TK Kúpele bojovali až do posledného zápasu o zotrvanie v súťaži. Mladý kapitán Marek Hrehorčík koučoval družstvo, v ktorom nastúpili Zuzana Luknárová, Diana Šumová, Alexandra Grácová, Laura Maluniaková, Tatiana Šimová, Klaudia Oravcová a Martina Današová. Skutočnou oporou bola klubová odchovankyňa Luknárová, ktorá vyhrala všetky svoje dvojhry.
Najskôr dievčatá podľahli HTC Hlohovec 3:4, keď súper mal družstvo zložené výlučne z hosťujúcich hráčok. Luknárová porazila Jaruškovú 6:3, 6:4, Šumová Šeděnkovú 6:1, 6:3 a vo štvorhre Šumová so Šeděnkovou zvíťazili nad Svatíkovou so Sujovou 6:3, 6:4. V druhom kole sa stretnutie na dvorcoch Slávie Agrofert STU Bratislava vyvíjalo dlho veľmi dobre, ale Šimová podľahla Majorovej 2:6, 1:5 a aj Šumová nakoniec prehrala v troch setoch s Jamrichovou. Po víťazstve Luknárovej nad Dolákovou 6:0, 6:3 bolo po dvojhrách 1:4 a štvorhry sa už po dohode kapitánov nehrali.
V súboji o zotrvanie v súťaži si Piešťanky na domácich dvorcoch poradili s TA Prešov 5:2. Luknárová porazila Husárovú 6:0, 6:2, Šumová Timkovú 6:0, 6:0 a už klubová trénerka Alexandra Grácová zdolala Fiľarskú 6:3, 6:4. Oba body zo štvorhier patrili domácim: Luknárová a Šumová porazili Husárovú s Fiľarskou 6:0, 6:1 a Grácová so Šimovou pár Polanská, Kuzmová 6:3, 6:2.
Aj piešťanské tímy sa v dnešnej dobe už potrebujú doplniť hráčmi na hosťovanie, dlhoročný partner Prostějov pomohol v tomto roku so Šumovou a Šafránkom. Ďalší hosťujúci mladí hráči si v Piešťanoch skôr pomohli k skúsenostiam. Aj v tomto roku však rozhodli o úspechoch TK Kúpele hráči a hráčky, ktorí v klube vyrástli.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 5. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav