Cibulková opäť v najlepšej desiatke

  • Šport / Tenis
  • 26. júla 2016, 09:10
  • Autor:sita

Slovenská tenistka Dominika Cibulková
na turnaji v americkom Stanforde
nenadviazala na celkový triumf
z roku 2013. Na podujatí WTA
nasadená ako druhá podľahla v semifinále
trojke žrebu, Britke Johanne
Kontovej, za 74 minút 4:6,
2:6. Účinkovanie na podujatí malo
pre Cibulkovú ďalší význam v tom,
že sa vrátila do najlepšej desiatky
svetového rebríčka.

Cibulková viedla v celom stretnutí iba dvakrát, v úvode oboch setov 1:0. Víťazka dosiahla sedem es, premenila tri z ôsmich brejkbalov a najmä výborne podávala. Body získala po 27 z 29 prvých servisov, ktoré dala do kurtu. Pri druhom podaní mala úspešnosť 73 percent. Slovenka nevyužila ani jednu z troch možností na brejk. Kontová premenila za stavu 6:4, 5:1 prvý mečbal, keď loptička z rakety Cibulkovej letela za základnú čiaru. „Veľmi rýchlo podávala, ale to nebol hlavný problém. Loptičky po podaní umiestňovala veľmi dobre a bolo ťažké prečítať jej servis. Vo výmenách som sa cítila dobre, ale dnes rozhodlo podanie. V tom bol zjavný rozdiel medzi nami,“ povedala D. Cibulková.

Portál WTA označil materiál z finálového zápasu titulkom: Kontová ukončila Cibulkovej medové týždne poukazujúc na to, že 27-ročná Slovenka hrala v Kalifornii prvý turnaj už ako vydatá žena. Svadbu mala v deň finále Wimbledonu 9. júla v Bratislave. Jej účinkovanie na podujatí v Stanforde malo pre ňu pozitívny význam aj v tom, že po štvrťfinálovom triumfe nad Japonkou Misaki Doiovou 7:5, 6:0 sa vrátila do najlepšej desiatky svetového rebríčka. Stalo sa tak prvý raz od 19. januára 2015, predtým bola v Top Ten aj v značnej časti roka 2014. „Poznám tento kurt, loptičky a viem, čo musím urobiť, aby som prešla celým turnajom,“ povedala po víťaznom štvrťfinálovom súboji Slovenka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav