Cibulková je na Australian Open vo štvrťfinále, vyzve S. Williamsovú

  • Šport / Tenis
  • 26. januára 2015, 07:53
  • Autor:sita

Vlaňajšia finalistka dvojhry žien na Australian Open a odchovankyňa piešťanského tenisu Dominika Cibulková pokračuje vo víťaznom ťažení na úvodnom grandslame roka 2015 v Melbourne. V pondelkovom osemfinále zdolala Bielorusku Viktoriu Azarenkovú po veľkom boji za 129 minút 6:2, 3:6 a 6:3.

"Stále si pamätám na nádherné chvíle v tejto aréne z vlaňajška. V osemfinále som podala super výkon, hrala som naozaj dobre. Bol to náročný zápas. Mala som dostatok energie, aby som sa v jeho priebehu zlepšila, keďže aj Viktoriin výkon išiel nahor," povedala v prvom rozhovore na dvorci Dominika Cibulková.
 Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Azarenkovou na hlavnom profesionálnom okruhu na 3:7. Na tvrdom povrchu zdolala 25-ročnú Bielorusku, ktorej po zdravotných peripetiách momentálne patrí až 44. pozícia v rebríčku WTA, premiérovo (1:6). Cibulková predviedla výborný výkon, vybehala množstvo loptičiek, bojovala, hrala s veľkým nasadením a navyše dostatočne agresívne.
Súperkou slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej vo štvrťfinále grandslamového Australian Open bude Američanka Serena Williamsová. Svetová i nasadená jednotka si v pondelkovom osemfinále poradila so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:3, 6:2.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav