Masters plavci v Pardubiciach úspešní

  • Plávanie / Šport
  • 18. mája 2016, 09:41
  • Autor:aki

Tridsiatytretí ročník Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v plávaní masters usporiadal oddiel Aquacentrum Pardubice v novom 50-metrovom bazéne s olympijskými parametrami, kompletne rekonštruovanom z eurofondov. Pred májovými majstrovstvami Európy v Londýne bol vítanou previerkou výkonnosti veteránskych plavcov. Medzi takmer 300 pretekármi zo 72 klubov Českej republiky, Slovenska, Rakúska, Poľska, Nemecka, Maďarska, Lotyšska, Slovinska a Izraela bojovali aj veteráni Kúpeľov Piešťany Karol Jurák, Karol Kantek, Anna Kičinová a Pavol Škodný.

Zlatý víkend zažila A. Kičinová. Zlato si vyplávala v hodnotení open na 200 metrov prsia, vo svojej vekovej kategórii si pripísala prvé miesto na 200 m prsia, 200 m motýlik, 100 m prsia, 100 m motýlik a 50 m prsia, druhé miesto jej patrilo v disciplíne 50 m motýlik. Hodnoty slovenských rekordov vo svojej vekovej kategórii v 50-metrovom bazéne prepisovala štyrikrát a takisto štyrikrát si opravila aj svoje osobné maximá. Preteky hodnotila ako mimoriadne náročné vzhľadom na svoje minimálne skúsenosti v dlhom bazéne.

P. Škodný vo veľmi početnej a výkonnostne silnej kategórii do medailovej bilancie piešťanského klubu prispel dvomi tretími miestami na 100 m znak a 200 m polohové preteky. Výrazne sa mu podarilo prekonať slovenský rekord na 400 m polohové preteky a tiež zaznamenal tri zlepšenia osobných výkonov. K. Kantek prišiel do Pardubíc iba na sobotňajšie popoludnie a napriek tomu, že veteránskych pretekov v dlhom bazéne sa zatiaľ nezúčastnil, skvele zaplával dve disciplíny. Bol zlatý na 200 m voľný spôsob a strieborný na 50 m voľný spôsob. K. Jurák pri opätovnom návrate do masters pretekov si vyplával tretie miesto na 100 m znak a potešil sa aj dvom vylepšeným osobným výkonom.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 17. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav