Ad: Plavci Kúpeľov vyplávali v uplynulej sezóne 100 medailí

  • Plávanie / Šport
  • 4. februára 2015, 13:38
  • Autor:Anna Kičinová

Chcem zareagovať na príspevok vedúceho trénera plaveckého oddielu ŠPK Kúpele Piešťany, ktorý vyšiel v PT č. 5/15 pod názvom Plavci Kúpeľov vyplávali v uplynulej sezóne 100 medailí.

Vekovú kategóriu masters síce tréner Radoslav Suchánek nespomenul, ale naše výsledky najmä v posledných rokoch nie sú celkom prehliadnuteľné. Pravidelne nosíme medaily z podujatí na Slovensku aj v zahraničí, kde reprezentujeme naše mesto. Sme skupina veteránskych plavcov tohto oddielu, tento šport robíme pre radosť. Väčšinou sme bývalí členovia, ktorí v tomto oddiele vyrástli a ktorým pod vedením týchto trénerov a trénerky Vierky Čamborovej z Piešťanského plaveckého klubu vyrástli alebo vyrastajú naše deti. S menom nášho mesta na tričku vyvolávame najmä u starších spoluplavcov v zahraničí spomienky na Evu, na našich skvelých plavcov aj vodnopólistov, na Piešťany.
Vidíme a porovnávame, v akých podmienkach sa pláva v Piešťanoch a v iných krajinách. Žiaľ, naše mesto z toho vychádza vždy najhoršie. Pretekári aj verejnosť majú k dispozícii jediný plavecký 25-metrový bazén, ktorý je súčasťou hotela Sorea. Vďaka vedeniu hotela aj za to. Pre tréningový proces dvoch plaveckých oddielov sú tu tri dráhy v skorých ranných a potom popoludňajších a večerných hodinách. Pre verejnosť a nás veteránov zostávajú dve dráhy. Keď sa zídeme dvaja alebo traja v rovnakom čase na tréningu, je mi ostatných plavcov z verejnosti ľúto. Skúste si rekreačne zaplávať vedľa trénujúcich plavcov, vlny a špliechajúca voda vás skôr či neskôr z bazéna vyženú a aj inokedy si to radšej rozmyslíte a zostanete sedieť doma pri televízore. A potom len podráždene reagujete na výzvy k športovaniu a pohybovej aktivite. O to viac zamrzí, že za 25 rokov od „nežnej“ toto mesto nedokázalo urobiť nič pre jeden z najúspešnejších športov v Piešťanoch s takou širokou základňou.
Pri našich podujatiach vidíme, ako sa plávaniu venujú v okolitých krajinách. Väčšina aj menších rakúskych miest má mestský bazénový komplex, kde sa tomuto športu môžu venovať všetky vekové kategórie obyvateľov a dokonca aj v čase usporiadania pretekov sú pre verejnosť prístupné ostatné zážitkové alebo plavecké bazény, fitnescentrum a saunový svet v areáli komplexu. Veľmi podobné je to aj vo Švajčiarsku, Poľsku a Česku a ja často spomínam na areál v holandskom Eindhovene, kde sa konali veteránske majstrovstvá Európy 2013.
Deťom aj trénerom pracujúcim v takýchto podmienkach treba vysloviť uznanie. Veď robia dobré meno nášmu mestu a v neposlednom rade by sme mali vidieť to, že športujúce deti nesiahajú po alkohole, cigaretách a drogách. A na tom sa už dá stavať, čo myslíte?

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 3. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav