Na slávnostnom galavečere kanoistiky ocenili aj vodákov z Moravian

  • Kanoistika / Šport
  • 1. februára 2017, 14:17
  • Autor:sv

Dom kultúry Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke sa 20. januára stal miestom oslavy rýchlostnej kanoistiky a najmä slovenských úspechov v roku 2016. Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom mal opäť pretekárov, ktorí boli vyhodnotení medzi najlepšími na Slovensku.

Tradičný galavečer za účasti širokej kanoistickej rodiny od najmladších pretekárov, cez trénerov, funkcionárov i rodinných príslušníkov, poctili návštevou mnohé osobnosti a vzácni hostia.
Víťazkou Slovenského pohára medzi kanoistkami kadetiek sa stala Lucia Valová. V tej istej kategórii skončila na druhej priečke Martina Havrilová. Druhé miesto v kategórii kanoe 14-ročných dievčat obsadila Tamara Balážová a na treťom v rovnakej kategórii skončila Lucia Prouzová. Tretiu priečku si po náročných súbojoch počas celej sezóny odniesol Matej Danáš medzi 13-ročnými kajakármi a ocenený bol aj Michal Szobolovszky v kategórii 13-ročných kanoistov.

„Za výbornými výsledkami mladých moravianskych kanoistov a kajakárov stoja hlavne šéftréner Juraj Homola a Zuzana Matušovychová, za čo im patrí veľká vďaka. Náš klub skončil spomedzi viac ako dvadsiatich na krásnom piatom mieste. Veľmi si vážime toto historicky najlepšie umiestnenie. Pred ôsmimi rokmi, keď sme klub zakladali, sme ani vo sne nedúfali, že by sme sa za taký krátky čas vyšplhali tak vysoko,“ uviedol Igor Valo, predseda ŠK KAJAK.

Celý večer i noc sa niesli v slávnostnej, ale aj uvoľnenej atmosfére plnej zábavy, družných debát, chutných jedál, nápojov i tomboly… A tanečný parket bol v permanencii do skorých ranných hodín. „Bol to síce posledný galavečer pod hlavičkou Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (po spojení s vodnými slalomármi vznikol nový zväz Slovenská kanoistika na čele s Ivanom Cibákom), ale i v budúcnosti sa určite budú kanoisti každoročne schádzať pri takýchto stretnutiach, aby oslávili spoločné úspechy. A sme presvedčení, že aj v nasledujúcich rokoch bude čo oslavovať,“ pokračoval I. Valo.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 31. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav