Kajakári z Moravian excelovali aj v reprezentácii

  • Kanoistika / Šport
  • 14. októbra 2014, 16:39
  • Autor:S. Valová

Počas posledného septembrového víkendu sa v Prahe konali medzinárodné preteky v rýchlostnej kanoistike – 12. ročník Veľkej ceny Sparty. Zúčastnil sa ich aj slovenský mládežnícky reprezentačný tím, ktorého členmi sú i piati pretekári z ŠK Kajak Moravany nad Váhom. Tí opäť potvrdili, že patria medzi top pretekárov nielen na Slovensku, ale aj v takej kajakárskej veľmoci, ako je Česká republika, pretože spolu priniesli až 13 medailí.

Zlaté medaily si na 200-metrovej trati v K1 v kategórii 11-ročných chlapcov vypádloval Samuel Podhradský a v K2 Michal Jurčo spolu s komárňanským kajakárom Samuelom Szépem v kategórii 12-ročných chlapcov. Bronzové medaily v kategórii K1 na 200 m si vybojovali bratia Michal a Branislav Jurčovci. Kanoistka Lucia Valová spolu s Karolínou Seregiovou získali v C2 bronzovú medailu medzi 12- a 13-ročnými dievčatami. V pretekoch na jednu míľu suverénne zvíťazili v K2 S. Podhradský spolu s B. Jurčom. Bronzovú medailu si v tejto disciplíne vybojoval M. Jurčo spolu so S. Szépem. V K1 na rovnakej trati dopádloval na druhom mieste S. Podhradský a bratia Jurčovci skončili štvrtí.
Aj zásluhou moravianskych pretekárov sa Slováci v Prahe umiestnili na prvej priečke spomedzi všetkých klubov.
Vzhľadom na vynikajúce výsledky počas celej sezóny boli do mládežníckeho reprezentačného tímu Slovenska zaradení na rok 2015 až šiesti pretekári. Piati kajakári – S. Podhradský, B. a M. Jurčovci, L. Valová, Mia Hjartaker-Švecová a kanoista Lukáš Valo. Len jediný tím na Slovensku spomedzi 19 registrovaných klubov má v rýchlostnej kanoistike na budúci rok viac pretekárov, a to Nováky – deväť detí. Tento fakt je nesporným dôkazom, že ŠK Kajak napreduje veľmi rýchlo a v budúcnosti môžeme od tohto klubu očakávať ešte veľa pekných výsledkov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav