Ručkay a Haring na MS v in-line hokeji

  • Hokej / Šport
  • 8. júla 2017, 07:57
  • Autor:T. Horký

Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji na domácich majstrovstvách sveta obsadili konečné piate miesto. V piatkovom zápase v skupine o 5.-8. priečku na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave zdolali Chorvátsko 8:4. Vo výbere trénera Imricha Antala boli aj dvaja Piešťanci – Jakub Ručkay a Jozef Haring.

Slovenskému tímu sa nepodarilo obhájiť štvrtú pozíciu spred dvoch rokov z Tampere. Na domácom šampionáte zaznamenal v piatich vystúpeniach bilanciu tri víťazstvá a dve prehry. Zaujímavosťou je, že Chorvátom dali v oboch vzájomných zápasoch osem gólov, v základnej A-skupine ich zdolali 8:2.

„Môžeme byť spokojní s turnajom, ale stále nás mrzí štvrťfinálový duel proti Švédom. Nezvládli sme prvú polovicu zápasu. Vyrovnali sme na 4:4, no prišla chyba v štvrtej štvrtine. Dostali sme náhodný gól a prehrali sme. Musíme však vyzdvihnúť kvalitu Švédov, zvládli to lepšie ako my. Pred vlastnými divákmi sme chceli bojovať o medailu. Veľmi by som chcel poďakovať organizátorom turnaja, v mene trénerov aj hráčov, pretože sme mali vytvorené veľmi dobré podmienky,“ povedal Jakub Ručkay, ktorý viedol národný tím ako kapitán. „Myslím si, že pre každého hráča je veľká česť reprezentovať svoju krajinu a ešte aj byť kapitánom reprezentácie,“ pokračoval piešťanský hokejista, ktorý patril k najproduktívnejším hráčom Slovenska, keď nazbieral desať bodov za tri góly a sedem asistencií.
V kádri slovenskej reprezentácie bol okrem J. Ručkaya a J. Haringa aj Piešťancom dobre známy hokejista Marcel Holovič.

Až v poslednom stretnutí na šampionáte sa do streleckej listiny zapísal aj Jozef Haring, hneď dvakrát, a pomohol tak Slovákom k víťazstvu nad Chorvátskom. „Zo začiatku to bolo ťažké, pretože Chorváti trochu zmenili taktiku v porovnaní so vzájomným duelom v skupine. Začali nás viac napádať a my sme sa snažili ich dostať pod tlak. To sa nám podarilo a, našťastie, sme vyhrali. Piate miesto je úspech, no zároveň sklamanie, pretože turnaj sme mali dobre rozbehnutý. V skupine sme odohrali dva dobré zápasy, rovnako aj štvrťfinále so Švédmi. Trochu nás však opustilo šťastíčko a takto to dopadlo,“ skonštatoval bývalý piešťanský hokejista.

Svetový šampionát v in-line hokeji bol po majstrovstvách sveta do 18 rokov už druhou veľkou akciou Medzinárodnej hokejovej federácie, ktorá sa konala tento rok na Slovensku a organizačne ju zastrešoval Slovenský zväz ľadového hokeja. Obaja Piešťanci celkovú organizáciu a ľudí, ktorí im vytvárali podmienky, pochválili. „Myslím si, že všetci, čo sa podieľali na organizácii podujatia, odvádzali prácu kvalitne a vytvorili tie najlepšie podmienky pre všetky zúčastnené mužstvá,“ uviedol J. Haring, na ktorého nadviazal J. Ručkay: „Ľudia, ktorí sa starajú o in-line na Slovensku, robia svoju prácu najlepšie, ako vedia. Čo sa týka reprezentácie, každý má, čo potrebuje, v kabíne sa nikto nesťažuje. Organizátorom aj fanúšikom v mene celého tímu ďakujem za podporu.“
Jozef Haring strelil v poslednom zápase dva góly.

Obaja Piešťanci sú v prvom rade ľadoví hokejisti, no už len J. Ručkay sa mu venuje na profesionálnej úrovni, keď v minulej sezóne nastupoval v Dukle Trenčín. Pre skúseného hokejistu je in-line každoročne dobrým spestrením v rámci letnej prípravy: „Beriem ho ako doplnok k športu, ktorý ma živý. Veľmi ma to baví a hrám ho už desať rokov. In-line je veľmi náročný šport hlavne na kondíciu a, samozrejme, tie pohyby sa zdajú normálnemu človeku ako hokejové, ale zdanie klame, brzdenie je najnáročnejšie.“

Konečné poradie MS: 1. USA, 2. Fínsko, 3. Česko, 4. Švédsko, 5. Slovensko, 6. Kanada, 7. Nemecko, 8. Chorvátsko 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav