Piešťanský hokejista P. Lušňák: Do reprezentácie sa vždy teším

  • Hokej / Šport
  • 13. apríla 2017, 11:56
  • Autor:th

Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie sa v úvode aktuálneho týždňa zapojil aj útočník Slovana a neskôr Zvolena Patrik Lušňák. Piešťanský odchovanec má na klubovej úrovni za sebou zaujímavú sezónu – so Slovanom sa mu nepodarilo postúpiť do play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a odišiel do tipsportligového Zvolena. Teraz si chce spraviť chuť v závere sezóny prebojovaním sa do konečnej nominácie na svetový šampionát.

Po konci sezóny Slovanu Bratislava v KHL sa P. Lušňák presunul do slovenskej Tipsport Ligy, kde obliekal dres Zvolena. S tímom spod Pustého hradu však už tiež skončil, keďže „rytieri“ vo štvrťfinále play-off vypadli so Žilinou. V sérii štvrtého s piatym po základnej časti sa rozhodovalo až v siedmom stretnutí, v ktorom uspeli „vlci“. „Je to šport, niekto musel vypadnúť. Bohužiaľ, boli sme to my. Pár dní ma to hnevalo, ale nemôžem na to stále myslieť. Bolo to o chybách a my sme ich spravili viac. Zamrzelo to aj preto, že v poslednom zápase sme viedli a súper vyrovnal gólmi, ktoré sme im darovali, kým my sme sa museli na presný zásah nadrieť,“ vrátil sa k rozhodujúcemu duelu Lušňák.

Dvadsaťosemročnému rodákovi z Piešťan však padlo vhod, že si mohol sezónu predĺžiť o viac ako mesiac. Do Zvolena totiž odišiel aj preto, aby čo najdlhšie zostal v zápasovom tempe pred májovými majstrovstvami sveta v Nemecku a vo Francúzsku. „Spravilo mi to dobrú chuť na hokej. Bojoval som každý zápas a bol som aj naplno vyťažovaný. Myslím si, že som dobre pripravený. Zranenia, ktoré som mal pred play-off, sú už na tom lepšie,“ povedal.

Výhodou P. Lušňáka v reprezentačnom tíme je skutočnosť, že vie hrať aj na pozícii centra. Tréner Zdeno Cíger totiž nemá k dispozícii veľa stredných útočníkov. Účastník predchádzajúcich dvoch majstrovstiev sveta si uvedomuje, že ani to mu nezaručuje istú miestenku na šampionáte. „Do reprezentácie som sa vždy tešil a aj sa budem. Teraz je len na mne, v akom svetle sa ukážem trénerovi Cígerovi a ako mi to pôjde. Dúfam, že sa mi bude dariť a potvrdím svoju aktuálnu formu,“ pokračoval Lušňák.

Aj s ním už minulý týždeň v stredu odcestoval slovenský tím do Dánska, kde ho čakali prípravné zápasy proti domácim v Odense a Aalborgu. „V posledných rokoch je to veľmi kvalitný tím, hráva s nami vyrovnané zápasy. Dánov netreba nikdy podceňovať,“ poznamenal Lušňák. Piešťanskému útočníkovi sa na severe Európy darilo a v závere prvého stretnutia zaknihoval svoj jedenásty presný zásah v reprezentácii.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 11. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav