Mladí Havrani zakončili prípravu túrou na Téryho chatu

  • Hokej / Šport
  • 3. júla 2015, 14:21
  • Autor:th

Letná príprava mládežníckych družstiev HK Havrani Piešťany sa končí a hokejoví dorastenci a juniori pod vedením trénerov Radoslava Kolníka a Róberta Parádiho si ju spestrili túrou na Téryho chatu vo Vysokých Tatrách.

Mladí hokejisti vyrazili z Piešťan rýchlikom v sobotu 27. júna po polnoci a o 5.45 začali šliapať zo Starého Smokovca na Téryho chatu do nadmorskej výšky 2015 metrov. „Aj keď sa túra niesla v priateľskej atmosfére, ktorá je charakteristická pre naše kolektívy, chlapci v sebe nezapreli súťaživosť a prvá skupina dorazila na chatu o 9.05 h, čo len potvrdilo správny efekt veľmi tvrdej, ale pre úspech nevyhnutnej letnej prípravy. Na chate sme doplnili energiu a vyrazili naspäť už v ľahkom tempe so zastávkami na ďalších tatranských chatách. Dokonca niektorým ostalo veľa síl, a tak si túru navýšili o šesť kilometrov. V Starom Smokovci sme využili voľno na oddych a čakali na vlak do Popradu, odkiaľ sme šli naspäť do Piešťan,“ prezradil nám tréner mladých havranov R. Parádi.
„Deväťtýždňovú letnú prípravu začal dorast s juniorkou spoločne 4. mája a končia ju 3. júla. Počas nej sme trénovali šesť dní v týždni a v utorok a vo štvrtok dvojfázovo. Na prípravu sme využívali priestory zimného štadióna, telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina, umelú trávu na štadióne PFK a pre chlapcov obľúbené terény ako Červená veža. Za poskytnutie priestorov na prípravu chceme poďakovať vedeniu PFK a gymnázia,“ uviedol R. Parádi.
S letnou prípravou vládne u trénerov spokojnosť, pretože chlapci poctivo pristupovali k tréningom, ktoré mali vysokú intenzitu i objem a nerobilo im problém ani vstávanie v utorok a vo štvrtok o piatej ráno. Počas deviatich týždňov chlapci absolvovali 72 tréningových jednotiek, ktorých vysokú kvalitu na základe pravidelnej kontroly pozitívne ohodnotil aj regionálny metodik Slovenského zväzu ľadového hokeja a bývalý tréner havranov Roman Sýkora.
Hráči dostanú do 26. júla voľno, aby si mohli užiť prázdniny, ale aj na tieto dni majú pripravené individuálne plány. Ďalšiu časť prípravy začnú 27. júla a chlapci sa už teraz nevedia dočkať, ako vykorčuľujú na tvrdé tréningy na ľade. „Dúfam, že kompetentní spravia maximum pre mladých havranov, ktorí aj popri škole venujú svoj voľný čas ľadovému hokeju. Ten každý z nich miluje a s hrdosťou reprezentujú svoje mesto. Bez ľadu to však možné nebude a bolo by veľmi ťažké to potom povedať chlapcom do očí,“ dodal R. Parádi.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 30. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav