Licenciu havranov definitívne získal Liptovský Mikuláš

  • Hokej / Šport
  • 22. augusta 2016, 20:28
  • Autor:th

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany v nasledujúcej
sezóne v najvyššej slovenskej
súťaži definitívne nenastúpia.
Výkonný výbor Slovenského zväzu
ľadového hokeja (SZĽH) udelil
licencie desiatim klubom Tipsport
Ligy pre nadchádzajúci súťažný
ročník 2016/2017. Vyplýva to z informácie
riadiaceho orgánu najvyššej
hokejovej súťaže Pro-Hokeja.
Namiesto havranov sa v lige objaví
Liptovský Mikuláš.

Seniorský hokej v Piešťanoch je už minulosťou. Dnes sa na štadióne fandí iba mládeži. No nemusí to tak byť. © apt
Podľa očakávania sa po vzájomnej dohode v nasledujúcej sezóne Tipsport Ligy už neobjaví ŠHK 37, jeho miesto zaujme MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý od Piešťan odkúpil licenciu. „Túto udalosť vnímame veľmi pozitívne. Očakávame, že príchodom Tipsport Ligy na Liptov získame ďalšie nováčikovské nadšenie a športovú energiu tradičného hokejového regiónu. V neposlednom rade sa tešíme z ďalšieho kroku k úplnej ekonomickej stabilizácii našej najvyššej hokejovej ligy,“ informoval generálny riaditeľ Pro-Hokeja, Richard Lintner.

Všetkých desať klubov k 1. augustu poskytlo čestné vyhlásenie o splatení všetkých záväzkov voči hráčom aj trénerom. Odvtedy Pro-Hokej študoval predmetné podklady a odporučil výkonnému výboru SZĽH udelenie licencií.

Tipsport Liga 2016/2017 štartuje v piatok 9. septembra za účasti desiatich tímov. V piešťanskej Easton aréne sa však bude hrať, keďže v kúpeľnom meste budú mať domovský stánok reprezentanti do 20 rokov združení v projekte HK Orange 20.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav