J. Lušňák: Buďme radi za všetko, čo sa tu vybuduje

  • Hokej / Šport
  • 7. februára 2014, 09:18
  • Autor:th

Hokejovému klubu ŠHK 37 Piešťany schválili pred dvomi týždňami dotáciu zo štátneho rozpočtu na výstavbu tréningovej haly. Medzi ľuďmi to vyvolalo vášnivé diskusie, ktoré neboli príliš pozitívne. Čitateľom Piešťanského týždňa v otvorenom rozhovore celý projekt priblížil hlavný iniciátor a prezident klubu Jaroslav Lušňák.

Aký projekt sa teda na zimnom štadióne chystá?
Zo štátneho rozpočtu má byť prerozdelených desať miliónov eur na desať zimných štadiónov. Chvalabohu, aj my sme sa dostali do toho zoznamu. Dotáciu dostaneme na základe toho, že je tu robený dlhoročný program nepísaného tréningového centra pre mládežnícke reprezentácie Slovenska do 18 a 20 rokov. Odteraz to však bude oficiálne tréningové centrum, nakoľko do Piešťan štát vyčlenil milión eur, ktoré majú ísť na výstavbu tréningovej haly.
Kde by mala hala stáť?
Na severnej strane zimného štadióna, na ploche, kde sú umiestnené chladiace veže, a zaberie aj prvý rad parkovacích miest.

Nevznikne problém s parkovaním?
Pri malom množstve parkovacích miest, ktoré máme, nám to síce sťaží situáciu, ale je pripravený projekt, v ktorom je miest pre automobily naplánovaných viac, ako je v súčasnosti.

Budú po vybudovaní haly pôsobiť mládežnícke reprezentácie v Piešťanoch stabilne?
Mali by tu domovský stánok, kde by trénovali zhruba štyri hodiny denne. Osemnástka by tu hrala aj svoje stretnutia a mala by tu domovský stánok. Dvadsiatka by v Piešťanoch len trénovala a zápasy by chodila hrať do Bratislavy. Zvyšný čas by hala slúžila pre verejnosť a mládež. Taká je predbežná dohoda, ako to celé ešte bude, uvidíme. Treba to však všetko dotiahnuť do konca.

Celý rozhovor si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 6, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila