Hokejisti vyhrali aj na nájazdy

  • Hokej / Šport
  • 22. decembra 2009, 10:22
  • Autor:Jaroslav Vrábel

PIEŠŤANY/TRNAVA – Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany majú za sebou ďalšie dva úspešné zápasy. Najskôr vyhrali v Trnave po samostatných nájazdoch 3:2, potom zdolali doma Považskú Bystricu hladko 5:1.

Po dlhšom čase bola v Trnave opäť pravá hokejová atmosféra. Druhý celok tabuľky totiž privítal v krajskom derby lídra z Piešťan, ktorého prišli povzbudiť aj jeho priaznivci. V tejto sezóne Trnavčania už dvakrát prehrali, preto túžili po odplate. Spočiatku sa im to aj darilo, keď sa už v 6. min počas presilovky ujali vedenia. Hostia vyrovnali v 13. min pri signalizovanom treste pre Trnavu zásluhou Pupáka.
Vstup do druhej časti vyšiel lepšie hosťom, ktorí sa v 23. min v presilovke o dvoch hráčov šťastným gólom R. Kolníka ujali vedenia. Pri ďalších šanciach Piešťancov podržal gladiátorov brankár Šimko. Jeho spoluhráčom sa podarilo v 37. min z presilovky vyrovnať. Tretia tretina sa skončila bez gólov a na rad prišlo predĺženie. Aj v ňom sa brankári vyznamenali, preto sa o víťazovi rozhodovalo v samostatných nájazdoch. Na vedúci gól R. Kolníka odpovedal Hlavna, ale v siedmej sérii zabezpečil víťazstvo Piešťan trnavský odchovanec Baran.
Tretiny: 1:1, 1:1, 0:0, predĺženie 0:0. V zápase s Pov. Bystricou nahradil na striedačke trénera Klementa, ktorý je po úspešnej operácii bedrového kĺbu, jeho asistent Roman Sýkora. Ešte pred stretnutím dostal domáci fanklub od primátora Piešťan Rema Cicutta vianočný darček v podobe klubových šálov. Prvú tretinu začali domáci tlakom a už v 6. min sa Peškom ujali vedenia. Do druhej časti vstúpili Piešťanci tiež razantne, keď už v 26. sekunde po teči Filipovej strely zvýšil ich vedenie R. Kolník.
V 34. min bol po peknej akcii Peška s Románkom úspešný Novák – 3:0. Zaujímavý moment prišiel v 39. min, keď sa domáci bránili štvorminútovej presilovke. Vysoký Učňov lob z obrannej tretiny si perfektne sklepol Románek, pohral si aj s Bratinom a bolo 4:0. V 45. min sa zrodila najkrajšia akcia zápasu, keď domáci Pupák dal gól do prázdnej bránky. Posledné slovo však patrilo hosťom.
Tretiny: 1:0, 3:0, 1:1. Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Filip, Bučka, Grman, Škápik, A. Kolník, Baron, Kalafut, Blaško – Baran, R. Kolník, Pupák – Chylo, Mikušovič, Mucha – Novák, Peško, Románek – Rybárik, Učeň, Fabok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav