Havrani porazili Skalicu 2:1, skórovali Balej s Gachulincom

  • Hokej / Šport
  • 12. augusta 2015, 09:14
  • Autor:T. Horký

Piešťanskí hokejisti sa v treťom prípravnom zápase predstavili na ľade extraligovej Skalice. Za havranov nastúpili aj ďalší nový hráči Horňák, Bačík, Surovka a starnovová tvár Ivo Kotaška. Piešťancom sa v Skalici zadarilo a zvíťazili 2:1. Havrani sa od štvrtka predstavia na trojdňovom turnaji – Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene.

Havrani vkročili do zápasu vylúčením Kučeru, no oslabeniu sa ubránili. Veľkú príležitosť mal v 6. minúte Brancis, ale trafil len tyčku Ševelovej bránky. Ďalší priebeh tretiny sa niesol v znamení vylúčení, no početnú výhodu nedokázalo využiť ani jedno z mužstiev. Ako prví dokázali skórovať havrani, keď  Kučerovu strelu dorazil do brány Balej – 1:0.  Mohlo byť však rýchlo vyrovnané – Školiak sa vymkol obrancom spod kontroly, no v samostatnom nájazde ho Rybár vychytal.

V druhej časti mali obe mužstá výhodu viacerých presiloviek, no skóre sa nemenilo.
Skalici sa podarilo vyrovnať v 52. minúte zásluhou prudkej strely švihom Šáteka – 1:1. Odpoveď havranov však netrvala dlho, obranca Gachulinec sa dostal do úniku a jeho presná strela švihom znamenala víťazný gól Piešťan – 2:1. Skaličania to ešte v závere skúšali hrou bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo a hokejisti ŠHK 37 Piešťany tak zvíťazili 2:1.
Najbližšie čaká havranov trojdňový turnaj vo Zvolene  – Memoriál Pavla Zábojníka (13. – 15. augusta), kde sa stretnú s domácim mužstvom, poľským Tychy a maďarským Fehervárom.
Zostavy:
ŠHK 3 7 Piešťany:Rybár ( Košarišťan) – Bačík, Gachulinec – Svetlík, Vatrt – Gipters, Kotaška – Cuník, Bednár – Belluš, Ďuriš, Šimíček – Kučera, Brancis, Balej – Kubo, Horňák, Hudec – Valo, Surovka, Tibenský
HK 36 HANT Skalica: Ševela – Jaborník, Barák – Ďurák, Novák – Horváth, Zukal – Polata, Šohajda – Jass, Školiak, Komínek – Mickevics, Kovalovský, Indra – Šátek, Mlynčár, Lantoš – Chylo, Markulinec, Trenčan

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila