Trojkráľový turnaj v Krakovanoch vyhral Ape Banana

  • Šport / Futbal
  • 21. januára 2015, 10:25
  • Autor:Ladislav Žitnanský

V Krakovanoch na umelej tráve sa v sobotu 10. januára konal už piaty ročník futbalového turnaja Troch kráľov. Poriadajú ho mladí nadšenci futbalu z Krakovian Matúš Kubran, Mário Galbavý a ich kamaráti. Turnaja sa zúčastnilo deväť tímov z piešťanského regiónu a desiate bolo družstvo z družobnej obce Krakovany v Čechách.

Počasie zrána futbalu neprialo, no v popoludňajších hodinách sa umúdrilo a svietilo aj slnko. Pri vydarenom športovom podujatí si fanúšikovia futbalu prišli na svoje nielen dobrými zápasmi, ale aj na varenom vínku, voňavých jaterniciach a kapustnici.
Mužstvá boli rozdelené do dvoch päťčlenných skupín, kde sa hralo systémom každý s každým. Počas obedňajšej prestávky sa konala súťaž v kopaní jedenástok. Z 38 účastníkov
vyhral Branislav Kališ z tímu Červíci. Nasledovalo semifinále, do ktorého postúpili dve najlepšie mužstvá z každej skupiny. Z „áčka“ postúpili Ape Banana a Hráči, z B-skupiny Červíci a Šumavskí majstri 1736. Červíci zdolali Hráčov 3:0 a Ape Banana porazil Šumavských majstrov 3:2.
Stretnutie o tretie miesto prinieslo súboj Hráčov a Šumavských majstrov 1736 a po víťazstve 3:2 na pokutové kopy bronz získali Hráči. Vo finále sa stretli Ape Banana s Červíkmi a prvý menovaný tím zvíťazil 6:2. Najlepším strelcom turnaja bol hráč Ape Banana, Šimon Šurín z Krakovian, ktorý dal 14 gólov.
Víťazom odovzdal poháre a ceny nový starosta Krakovian František Klinovský, bývalý prvoligový hráč Spartaka Trnava a Slovana Bratislava.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 20. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav