Oslávili 50 rokov kočínsko-lančárskeho futbalu

  • Šport / Futbal
  • 14. júla 2016, 15:13
  • Autor:ms

Prvú júlovú sobotu si v Kočíne pripomenuli 50. výročie založenia Telovýchovnej jednoty. Slávnostného podujatia sa zúčastnili aj zakladajúci i zaslúžilí členovia a pri tejto príležitosti sa odohrali aj tri priateľské futbalové stretnutia.

Na začiatku športového popoludnia zástupca Oblastného futbalového zväzu v Trnave Jozef Svetlík odovzdal ocenenie pre zakladajúcich a zaslúžilých členov TJ. Ocenenia si prebrali Tibor Žažo, Ernest Hruška, Vladimír Žažo, Vladimír Slabý a Milan Slabý. Jozefa Oricha ocenili pri príležitosti životného jubilea, 60 rokov.

V prvom zápase sa stretli starí páni s rovesníkmi z Dolného Lopašova. Domáci mali o niečo mladší tím, a tak zvíťazili 8:0 (R. Hruška 2, Ľ. Depeš 2, J. Chnapko, P. Chnapko, M. Slabý a J. Holický po 1). Potom hrali proti sebe prípravky Trebatíc a Chtelnice. Trebatičania zvíťazili 4:1, ale dobrý dojem zanechali obe družstvá.

Pred posledným zápasom sa uskutočnilo oceňovanie. V príhovore si M. Slabý spomenul aj na prvý výbor TJ. Viedol ho Jozef Kopáč st. a členmi boli Vojtech Kĺč, E. Hruška, Ján Konečný a pokladník V. Žažo. Členmi jednej z prvých zostáv vtedajšieho tímu boli Vladimír Vrbanovský, Stanislav Matejovič, Jozef Kopáč ml., Jozef Kunic, Vladimír Žažo, Emil Šedo, Jozef Knobloch, František Minárik, Tibor Žažo, Ladislav Štefanec a Ján Hladký. Neskôr spolu s Jozefom Orichom ocenil členov a futbalistov TJ za ich zásluhy a reprezentáciu.

Po slávnostnom akte nasledovalo stretnutie, v ktorom áčko Kočína prehralo s Chtelnicou 2:3 (R. Hruška, J. Vrbovský – M. Bogora, R. Tomáška, J. Slabý). Domáci usporiadatelia sa vyznamenali výborným občerstvením, ktorému vládla domáca zabíjačka od majstrov Bučka a Bielika. Vydarené podujatie trvalo do neskorej noci a pre niektorých do skorého rána.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav