Kočín-Lančár oraboval Banku o tri body

  • Šport / Futbal
  • 23. augusta 2017, 08:01
  • Autor:Tomáš Horký

V nedeľnom súboji ôsmej ligy privítali futbalisti OTJ Banka na svojom ihrisku TJ Kočín-Lančár. O víťazovi stretnutia sa rozhodlo až v druhom polčase, kde mali väčšiu prevahu hráči hosťujúceho tímu a po góloch Daniela Kimmerlinga a Lukáša Tokoša zvíťazili 2:0.

Prvé vzrušenie prišlo v 17. minúte, Kočín-Lančár kopal rohový kop, ale obrana domácich ho odvrátila do autu. Do sľubnej príležitosti sa dostal v 20. minúte kapitán hostí Jozef Holícky, keď dostal prihrávku do šestnástky, ale lopta ho pri spracovaní neposlúchala. O pár minút neskôr kopal priamy kop asi z 32 metrov Patrik Kalaš z Kočína-Lančára, centrovaná lopta pristála na hlave spoluhráča, ale hlavička medzi tri tyče nemierila a domáci odkopávali od bránky.
Na druhej strane sa v 25. minúte ocitol v dobrej šanci Roman Mojzeš, ale ľavačkou brankára Kočína-Lančára neprekonal. Zaujímavo to po spracovaní lopty skúšal nožničkami Samuel Boltun z Banky, ale jeho pokus mieril ďaleko vedľa brány.

Futbalisti Kočína-Lančára zaslúžene zvíťazili na Banke 2:0.

V závere prvého polčasu sa dostával do šance po centrovanej lopte domáci Ladislav Šnajdar, ale rozhodca mu odpískal útočný faul. V závere sa za obranu domácich dostal Kimmerling, ale pre postavenie mimo hry rozhodca akciu prerušil. Rovnaký hráč to ešte v závere polčasu skúšal strelou z priameho kopu, ale jeho pokus zlikvidoval brankár Banky Jakub Halász.
V úvode druhého polčasu mali ako prví šancu domáci, strelu Mojzeša ale zblokoval obranca na roh. Približne po piatich minútach druhého dejstva vyskúšal pozornosť brankára Matúš Hrčka, ale mieril len do náruče Halásza. Ten bol pri tlaku hostí v 52. min faulovaný a len ťažko sa zbieral zo zeme.
Skóre zápasu bolo otvorené až v 56. minúte, keď sa peknou strelou presadil Kimmerling a poslal Kočín-Lančár do vedenia 1:0. Tlak hostí sa stupňoval a Matúš Hruška peknou strelou spoza šestnástky preveril pozornosť bančianskeho brankára, ktorý jeho pokus zlikvidoval pekným zákrokom.
Radosť hostí po góle Daniela Kimmerlinga (č. 7).

Menej šťastia však už mal v 64. minúte, keď dostal Tokoš loptu na hranicu šestnástky, dlho nerozmýšľal a nekompromisnou strelou zvýšil na 2:0 pre Kočín-Lančár. O pár minút neskôr však po zákroku jedného z domácich pre zranenie odstúpil zo zápasu, a pretože hostia nemali hráča na striedanie, dohrávali o jedného menej. V 70. minúte mohli hostia zvýšiť na 3:0, keď Kalaš bežal sám na brankára, jeho strela však skončila na žrdi.
Banka sa ešte nadýchla a pokúšala sa znížiť. Blízko bola v 78. minúte, no ďalekonosná strela jedného z domácich v bráne neskončila. V poslednej desaťminútovke ešte prenikal do pokutového územia Boltun, no k zakončeniu sa nedostal.
Kočín-Lančár dokázal zvíťaziť na Banke 2:0 a pripísal si druhé víťazstvo v sezóne.
■ Banka – Kočín-Lančár 0:2 (0:0)
Góly: 56. Kimmerling, 64. Tokoš
Zostavy – Banka: Halász – Vajsábel, Rusnák, Varga, Hulman, S. Šnajdar, L. Šnajdar, Belan, Boltun, Slovik, Mojzeš (Švikruha, Mihok, Ščasný), Kočín-Lančár: Púdela – Vrbovský, Kochajda, Kubiš, Reško, Kalaš, Hruška, Tokoš, Holícky, Kimmerling, Srdoš (Rechtorík)

Ostatné zápasy ôsmej ligy


■ Šterusy – Žlkovce 4:4 (3:0)
Góly: 19. a 44. Žilka (druhý z pen), 41. a 57. Sereda – 60. Kinči, 62. Benko, 69. Džubara, 89. Horváth Červená karta: 90. Poláček (Žlkovce)
Zostava Šterús: Líška – M. Madunický, Nesteš, Nosko, Slabý, Mahrek, Duchaj, Kriško, Strapatý, Žilka, Sereda (Vajay, Palkech)
■ Šulekovo – Nižná 13:0 (8:0)
Góly: 8. a 36. Ľ. Šery, 14. a 32. Kolony, 20., 22. a 55. Cícer, 43. Ľ. Nemec, 45. Šoka, 58. a 90. Karas, 63. Gažovič (pen), 73. Nikodém
Zostava Nižnej: Horváth – Zatko, P. Šimkovič, Piačka, E. Šimkovič, Blanár, Slobodník, Bukovčák, Ilavský, Puschenreiter, Chmela
■ Sokolovce – Malženice „B“ 8:1 (2:0)
Góly: 11. a 79. Javorka, 40. Jašík, 64., 70. a 78. Bihári, 77. Karaba, 90. T. Pavlovič – 56. Smolka
Zostava Sokoloviec: Fano – T. Pavlovič, P. Pavlovič, Jašík, Velič, Karaba, Belica, Javorka, Pavlíček, Kudláč, Fides (Stanko, Bihári)
■ Dolné Trhovište – Pastuchov 1:1 (1:0)
Góly: 24. Jančička (pen) – 63. L. Oravec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav