Futbalová jar štartuje: Ako si povedú mužstvá z piešťanského regiónu?

  • Šport / Futbal
  • 3. marca 2016, 09:40
  • Autor:T. Horký

Po dlhej zimnej prestávke sa počas nasledujúceho víkendu opäť rozbehnú regionálne futbalové súťaže. V každej z nich na fanúšikov čakajú zaujímavé boje o popredné priečky či záchranárske starosti niektorých tímov. Piešťanský týždeň bude tradične pri tom a priebeh celej jarnej časti futbalových súťaží budeme podrobne mapovať.

Štvrtá liga


Jediným účastníkom štvrtej ligy z piešťanského regiónu je MFK Vrbové. To aktuálne figuruje na šiestej priečke a v prvom jarnom kole sa v nedeľu predstaví na ihrisku dvanástych Častkoviec. V jesennej časti trápila Vrbovčanov najmä koncovka, ktorú by v druhej polovici sezóny chceli zlepšiť. O cieľoch nám v krátkosti povedal tréner Szilárd Petényi: „Naďalej chceme napĺňať úlohy vyplývajúce z predsezónnych cieľov o budovaní novej generácie vlastných hráčov. Postupne budeme zapracovávať a zapájať do tréningového procesu mladých futbalistov dorasteneckého veku za účelom zvýšiť motiváciu a urýchliť adaptáciu a snahu presadiť sa v najvyššej vekovej kategórii. Posun v rámci doterajšieho umiestnenia by som uvítal.“

Piata liga


Prvé jarné kolo piatej futbalovej ligy sa začína 20. marca.

Oblastné majstrovstvá


V oblastných majstrovstvách máme dvoch účastníkov – Borovce a Veľké Orvište. Borovčania sú po postupe veľkým prekvapením súťaže a po jesennej časti figurujú na štvrtej priečke. „Bude to ťažká jar, pretože sme latku nastavili dosť vysoko. Mužstvá si na nás budú dávať pozor. Keď sa nám podarí udržať našu výkonnosť a napodobníme bodový zisk z jesennej časti, bude to výborné, no zároveň veľmi ťažké. Zachránení v podstate sme a pôjdeme od zápasu k zápasu,“ prezradil pred jarnou časťou hrajúci tréner Boroviec Andrej Koprna.

Veľké Orvište aktuálne okupuje desiatu priečku a predpokladá sa, že by sa malo i naďalej držať v strede tabuľky. Bodové rozostupy však nie sú veľké, a tak môže pomýšľať aj na lepšie umiestnenie ako v jesennej časti.

Oblastná súťaž, sk. B


Účastnícky najbohatšia na tímy z piešťanského regiónu je oblastná súťaž, skupina B. Tu sa črtá veľmi zaujímavý súboj o popredné priečky. Aktuálnym lídrom sú síce Koplotovce, no Dolný Lopašov, Pečeňady i Prašník nemajú stratu príliš veľkú a počas jari sa môže stať hocičo. Na opačnom konci tabuľky si to o záchranu pravdepodobne rozdajú Dubovany, Šterusy a Chtelnica. Zaujímavé bude sledovať súboj o najlepšieho strelca súťaže medzi Petrom Hornákom z Dolného Lopašova (20), Tomášom Andrískom zo Šterús (17) a Milanom Klasovitým z Ostrova (15).

Ôsma liga, sk. B


Najnižšia regionálna futbalová súťaž odštartuje až 20. marca.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav