BOROVCE: Futbalisti myslia na postup do vyššej súťaže

  • Šport / Futbal
  • 7. februára 2014, 09:08
  • Autor:th

Šport v našom regióne sa nesústreďuje len v samotných Piešťanoch, ale jeho súčasťou je aj športové dianie v obciach. Budeme vám postupne predstavovať šport v jednotlivých obciach

V športe obce Borovce má jediné zastúpenie futbal, ktorý reprezentuje klub ŠK Borovce. Borovčania nastupujú v oblastnej súťaži a vedú si mimoriadne dobre. Patrí im druhá priečka a netaja sa ambíciami postúpiť do vyššej súťaže. Mimo futbalu má obec v pláne rozšíriť možnosti na športové vyžitie niekoľkými ihriskami, no všetko bude záležať od financií.
Futbalový klub ŠK Borovce nastupuje v oblastnej súťaži, teda v siedmej lige, kde sa im mimoriadne darí. Po jesennej časti im patrí druhá priečka so stratou jedného bodu na prvý Červeník. „Máme veľmi dobrý vzťah s Trebaticami. My im posúvame hráčov, ktorí u nás vyniknú a, naopak, oni nám pošlú tých, ktorí sa u nich neuchytia. To nám celkom pomohlo, posilnili sme káder, navyše máme nového trénera a výsledky sa dostavili. Jeseň bola dobrá, uvidíme, aká bude jar. Všetci si na nás budú dávať určite pozor,“ zhodnotil súčasnú situáciu predseda klubu a starosta obce Borovce Ivan Šiška. S jedlom rastie chuť a Borovciam sa núka zaujímavá šanca pobiť sa o postup do vyššej súťaže. Nie je to nereálny ciel, nakoľko bodová strata na prvé miesto je zdolateľná. „O postup sa pobijeme, ale nechceme to nijakým spôsobom tlačiť. Uvidíme, ako dopadne jarná časť. Pôjdeme do nej s tým, že súťaž chceme vyhrať,“ povedal I. Šiška.
Príprava je v Borovciach v plnom prúde, zmeny v kádri nie sú doposiaľ žiadne, no radi by získali útočníka, aby zaplátali dieru po odchode Michala Žilku. V príprave by mali odohrať deväť zápasov, zväčša na umelej tráve.

Celý článok o futbale v Borovciach ako aj plány na rozvoj v tejto obci si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 6, ktoré je v predaji od 4. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav