Aktivity Interu Miláno – kemp v Trebaticiach, potom akadémia?

  • Šport / Futbal
  • 13. júna 2017, 13:48
  • Autor:T. Horký

Ako sme prednedávnom informovali, taliansky futbalový gigant Inter Miláno začal rozbiehať svoje aktivity zamerané na mládežnícky futbal na Slovensku a konkrétne v piešťanskom regióne. V prvej polovici júla sa v Trebaticiach uskutoční letný kemp Inter Academy Camp pod vedením profesionálnych odborníkov z talianskeho veľkoklubu. Minulý týždeň zavítali na Slovensko predstavitelia klubu a médiám priblížili svoje zámery.

Zástupcovia Interu spoznávali prostredie


V Trebaticiach sa v termíne 3.-15. júla uskutoční letný kemp pre deti vo veku päť až sedemnásť rokov. Bude sa konať v dvoch šesťdňových turnusoch pod vedením trénerov z talianskeho veľkoklubu. Lokálni tréneri sa zasa budú môcť zdokonaliť a vzdelať na seminári Inter Coaching Clinic.

„Chceme pomáhať mladým futbalistom, aby mohli rozvíjať svoj talent. Nie je to však len o športe, sústredíme sa aj na rozvoj ľudských hodnôt vybraných adeptov. V kempoch využívame našich i lokálnych trénerov. Chceme sa sústrediť najmä na technický potenciál, ale z hráčov vychovať aj slušných a rozumných ľudí,“ povedal na utorkovom stretnutí s médiami Marco Monti, technický riaditeľ Inter Academy. Prezradil tiež, prečo si za destináciu svojich aktivít vybrali práve Slovensko: „Rozhodli sme sa otestovať to tu, pretože máte veľa talentov, potenciál a futbalovú tradíciu. Kemp sa uskutoční pod vedením našich trénerov, ale v spolupráci s lokálnymi. Keď spoznáme realitu, mala by nasledovať trvalejšia fáza – vybudovanie akadémie.“

Chcú vychovať čo najviac talentov


Taliansky futbal má so slovenským veľmi dobré skúsenosti. Veľké meno Slovensku robia v najvyššej talianskej súťaži Marek Hamšík, Juraj Kucka, Milan Škriniar či v minulosti Vratislav Greško. Z hľadiska tohto potenciálu môže byť Slovensko pre Inter Miláno atraktívne a zrejme aj preto uvažujú predstavitelia klubu o vybudovaní akadémie, ktorá by bola prvou v Európe. Vedenie Interu založilo prvú akadémiu pre mládež v roku 2008. Podobné akadémie milánsky veľkoklub už otvoril v Číne, Japonsku či v Argentíne. Aktuálne prebieha budovanie Inter Academy v New Yorku. Ďalšia by mohla vyrásť na Slovensku. Regionálnym zástupcom talianskeho klubu na Slovensku sa stala spoločnosť RM group v zastúpení Piešťancom Radoslavom Mlynárom.

Znamená to, že by sa akadémia mohla usadiť v Piešťanoch alebo blízkom okolí? „Tým, že spolupráca je zatiaľ na začiatku a časovo nás pohlcuje Slovak Junior Cup i príprava kempu, momentálne sme ešte nerokovali so samosprávami o umiestnení akadémie. Skôr cítim veľký záujem zo strany klubov, ktoré sa chcú spojiť s prestížnou značkou a talianskym futbalom. Myslím si však, že rovnaký záujem bude aj zo strany samospráv,“ uviedol Mlynár.

Inter má o vybudovanie akadémie na Slovensku záujem a počas minulotýždňovej návštevy si aj prezreli zázemie na viacerých miestach. „Chceme nájsť silných regionálnych partnerov s úmyslom investovať do mládeže. Chceme našu metodiku a technické zázemie posúvať do ďalších regiónov, aby sme si pod vlastnou značkou vychovali čo najviac talentovaných futbalistov. Ponúkame naše priame zdroje, našich bývalých odchovancov, trénerov, naše know-how. Verím, že nájdeme na Slovensku dôveryhodného a spoľahlivého partnera a v budúcnosti budeme môcť prikročiť i k strednodobým projektom, k akým patrí akadémia,“ dodal na záver Monti.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 13. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav