60. ročník Štefan Cupu vyhrali hráči Exilu

  • Šport / Futbal
  • 9. januára 2014, 11:36
  • Autor:th

Na umelej tráve na štadióne PFK Piešťany sa na druhý sviatok vianočný uskutočnil jubilejný 60. ročník futbalového Štefan Cupu.

V stretnutí, ktoré viedol svetoznámy rozhodca Vojtech Christov, sa stretli mužstvá Domácich a Exilu. V predchádzajúcom ročníku zvíťazili Domáci 3:0, no hráči Exilu sa v okrúhlom ročníku nenechali zahanbiť a zvíťazili 3:1.
Je to 60 rokov, čo členovia klubu plávania a vodného póla odštartovali prvý ročník dnes už tradičného štefanského futbalu. Táto akcia je jednou z mála na Slovensku, ktorá sa môže pýšiť takou dlhou tradíciou a obľubou. Klub eviduje celkovo 184 členov, z ktorých 180 aspoň raz nastúpilo na futbalový zápas.
Samotnému futbalu predchádzala členská schôdza, na ktorej sa stretli všetci účastníci, aby sa po roku pozdravili a zapísali sa do účastníckej listiny. Predseda Štefan klubu Ladislav Alexander Benedikovič v príhovore spomenul niektoré fakty a zábavné historky z minulosti. Potom prehovorili kapitáni oboch mužstiev, Pavol Učen za Domácich a Igor Vestenický – kapitán Exilu. Obaja určili základnú zostavu. Všetci sa potom rozišli na obednú prestávku, po ktorej nasledoval zápas.
Jubilejné stretnutie malo výkop o druhej hodine popoludní a viedol ho legendárny slovenský rozhodca V. Christov. Zápasu predchádzal slávnostný výkop, ktorého sa zúčastnili aj nehrajúci členovia, tí svoje mužstvá podporovali zo striedačky. Obe mužstvá sa dostávali dlhšie do tempa, no výraznejšie sa ukazovali hráči Exilu, ktorí sa napokon presadili ako prví – z tesnej blízkosti dorážal Habánik. Vedenie si však neustrážili dlho, keď chvíľu pred polčasom vyrovnal na 1:1 strelou z priameho kopu Hauser. Po zmene strán sa dlho nič vážnejšieho nedialo, až v 74. min išiel Exil do vedenia 2:1 po góle Drahovského a minútu pred koncom pečatil na 3:1 Škarka mladší. Exil tak vrátil Domácim porážku 0:3 z predchádzajúceho ročníka.
Po zápase nasledovala regenerácia na kúpalisku Eva, kde bol pre hráčov napustený malý bazén s horúcou vodou. Večer bola na programe slávnostná večera v reštaurácii Kursalon, kde všetci zavŕšili tento jubilejný deň pri kamarátskych a zábavných debatách.
Základné zostavy
Exil: L. Pollák – M. Pollák, Valo, Sámel, Kočvara – Švorc, Chalupka, Bazala, Vestenický – Brňo, Fabián
Domáci: Benedikovič – Babič, Gleso, Máček, Baranovič – Dörnhöfer st., Grňo, P. Učen, Zálešák – Hauser st., M. Učen
Pozrite si fotografie zo zápasu:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav