Triatlonu podľahla aj skupina Vrbovčanov

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. mája 2015, 12:45
  • Autor:Peter Sedláček

Jedným z menej známych športov vo Vrbovom je triatlon. Venuje sa mu skupinka nadšencov, ktorí majú na svojom konte niekoľko dobrých umiestnení. Viac o činnosti klubu prezradil čitateľom Piešťanského týždňa jeho zakladateľ Marek Tarkoš.

„Klub sme založili v roku 2012 a pri jeho vzniku sme boli len traja, okrem mňa Martin Stolár a Marián Böhm. Pretekáme v triatlone, duatlone, behu a lesnom behu. Sem-tam sa ideme osviežiť na trnavskú cyklistickú ligu a v zime sa venujeme skialpinizmu. Začali sme spolu trénovať a po krátkom čase sa k nám pridali Roman Loučka z Piešťan a rodák z Vrbového Patrik Mega,” uviedol M. Tarkoš.
Najskúsenejším z vrbovských triatlonistov je M. Stolár, ktorý mal už v čase založenia klubu na svojom konte viacero triatlonov. Absolvoval Slovakman 113, teda stredný triatlon, ktorý obsahuje 1,9 km plávania, 90 km jazdy na bicykli a 21,1 km behu. Potom sa zúčastnil aj Slovakmana 226, dlhého triatlonu známeho pod názvom Ironman (železný muž). Tu sa pláva 3,8 km, na bicykli sa prejde 180 km a na záver sa beží trať v dĺžke 42,2 km. Martin tieto preteky absolvoval za skvelých 11 hodín a 13 minút. „Stolár má na konte prvenstvo na mikro triatlone v Dvoroch nad Žitavou, tretiu priečku na majstrovstvách Slovenska v strednom triatlone v Bátovciach a rovnaké umiestnenie na olympijskom triatlone v Žiline. Ja som bol druhý v Dvoroch nad Žitavou, v Slovenskom pohári v šprint duatlone som vlani skončil v kategórii Open tretí. Tretia priečka patrila aj M. Böhmovi. Darilo sa nám tiež na viacerých bežeckých podujatiach,” pridal výsledky ostatných členov klubu M. Tarkoš.
Prípravu na preteky absolvujú vrbovskí triatlonisti zväčša v okolí mesta. „Behávame po okolitých cestách a lesoch. Od Malej Pece po Plešivec, Klenovú a Myjavu. V lete chodievame na sústredenie do Tatier alebo Malej Fatry. Plavecké tréningy sa uskutočňujú v letných mesiacoch väčšinou vonku v jazere pri Hornej Strede alebo na priehrade Sĺňava. Marek je zamestnaný v Bratislave a tam trénuje aj s kolegami na jazere Draždiak. V zimných mesiacoch plávame v hotelovom bazéne Sĺňavy pod dozorom trénera Paliho Malíka. Marek sa cez zimu venuje aj skialpinizmu, na amatérskej úrovni dokonca aj súťažne,” dodal M. Takroš.

 Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 26. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav