Triatlonistka L. Drahovská bronzová na európskom šampionáte

  • Šport / Ostatné športy
  • 1. februára 2017, 07:02
  • Autor:th

Slovenská reprezentantka Lýdia Drahovská získala bronzovú medailu v kategórii junioriek na majstrovstvách Európy v zimnom triatlone v estónskom Otepää.

Členka ŠBR Piešťany dosiahla na trati pozostávajúcej zo štyroch kilometrov behu na lyžiach, piatich kilometrov jazdy na horskom bicykli a troch kilometrov behu čas 48:56 minúty. Z triumfu sa tešila Ruska Tarakanovová výkonom 46:52. V rovnakej kategórii obsadila druhá Slovenka Rebeka Gabčíková štvrté miesto.

Týždeň pred medailovým úspechom absolvovala L. Drahovská preteky ETU Winter Triathlon European Cup v rumunskom Gradistrei. Tu však piešťanská triatlonistka skončila tesne pod stupňami víťazov. „Nakoniec som prišla do cieľa so zemiakovou medailou, i keď v behu a na bicykli som si ešte udržiavala tretie miesto a na bežky som vychádzala s minútou a 15-sekundovým náskokom. Avšak ani to mi nestačilo pred domácou pretekárkou, ktorej najsilnejšia disciplína boli práve lyže. Bola to pre mňa obrovská príležitosť porovnať sa so skúsenejšími pretekárkami v kategórii ELITE. Ďakujem všetkým, čo mi držali palce,“ napísala na svojom facebookovom profile L. Drahovská.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 31. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav