T. Vrábel: Najviac nás podporujú rodičia

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. júla 2013, 07:21
  • Autor:ms/foto: archív tv

Piešťanskí rally pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec sú už v polovici sezóny Slovenského Rally Pohára (SRP) a vo svojej kategórii do 1400 kubických centimetrov sa nachádzajú na druhej priečke. Na to, ako vidí priebeh a budúcnosť tejto sezóny, sme sa opýtali jazdca Tomáša Vrábla.

V priebežnom hodnotení SRP ste druhí. Ako hodnotíte vaše doterajšie pôsobenie v sezóne?
Veľmi sa nám darilo v Topoľčanoch, kde sme odjazdili kvalitné preteky a skončili na druhom mieste. Dá sa povedať, že z auta sme dostali maximum a niekoľko silných súperov sme porazili v priamom súboji. Jednu rýchlostnú skúšku sa nám dokonca podarilo vyhrať. Konkurenti s výkonnejšími autami mali zopár technických problémov, čo nám tiež pomohlo k dobrému umiestneniu a zároveň nás to posunulo na druhé miesto v celkovom hodnotení pohára.
Okrem Topoľčian ste sa zúčastnili aj pretekov v Prešove, kde ste skončili tretí. Ste s týmto výsledkom spokojný?

Vzhľadom k niekoľkým technickým problémom, ktoré sa vyskytli, je to umiestnenie celkom dobré, aj keď mohlo byť lepšie. No na topoľčianskej rally sme zajazdili určite lepšie.
V Prešove ste vyskúšali novú prevodovku. Je rozdiel medzi starou a novou prevodovkou citeľný?

Je to neporovnateľné. Je veľká škoda, že sme sa k nej dostali až teraz, lebo takéto niečo patrí k základnej výbave pretekárskeho auta. Oproti starej prevodovke má omnoho kratšie prevody, čo umožňuje aj napriek rovnakému výkonu motora lepšie zrýchlenie. Hustejšie odstupňovanie tiež pomáha pri prejazde zákrut – motor je udržiavaný vo vysokých otáčkach.

Už tri roky jazdíte na „štvorkolke“ Daihatsu Charade. Neplánujete zmenu auta?

V najbližšom období asi nie, pretože nám to finančná situácia nedovoľuje. Pravdupovediac, sme radi, keď nájdeme peniaze na úhradu výdavkov spojených s nákladmi na absolvovanie celej sezóny.

Ďalšie podrobnosti si prečítate v rozhovore, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav