Šachisti Musaev a Slabá medailoví

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. mája 2015, 10:25
  • Autor:th/vg

V Liptovskom Mikuláši sa v dňoch 18.-25. apríla uskutočnili majstrovstvá Slovenska v klasickom šachu jednotlivcov – chlapcov a dievčat – v kategóriách do 8, 10, 14, 16 a 18 rokov. Z Piešťan sa zúčastnili iba dvaja hráči. Chlapcov do osem rokov zastupoval Matej Elbek Musaev a dievčatá do 12 rokov Andrea Slabá. Obaja si počínali výborne a tešili sa zo zisku medailí.

M. E. Musaev vyhral všetkých deväť partií a dosiahol 100-percentný výsledok, aký nedosiahol žiaden hráč v inej kategórii. Víťazstvom získal právo zúčastniť sa majstrovstiev sveta, ktoré budú koncom roka v Grécku.
A. Slabá sa umiestnila na druhej priečke so ziskom siedmich bodov z deviatich partií. Pred ňou skončila len D. Tomčíková (Rajec) so 7,5 bodmi. Piešťanská hráčka bola v uplynulom roku tretia, takže sa zlepšila o jedno miesto. Získala tak možnosť zúčastniť sa majstrovstiev Európy, ktoré sa budú konať na jeseň v Chorvátsku.
„Obaja hráči sú veľmi pracovití a ctižiadostiví. Šachové základy získali v šachovom krúžku v CVČ Ahoj. Príprava na zisk medailí trvala zhruba tri roky. Okrem toho sa zúčastňovali turnajov, hrali piatu ligu, pripravovali sa aj individuálne, zúčastňovali sa sústredení a chodili do letných táborov. Pokiaľ budú na sebe pracovať a nenaprší im do nosa, budeme o nich ešte počuť. Bolo by však vhodné, aby im pomocnú ruku podalo aj Mesto Piešťany, Trnavský samosprávny kraj i vláda SR, aby náklady neniesli len rodičia. Patrilo by sa, aby ako reprezentanti Slovenska dostali adekvátne finančné prostriedky. Poďakovať však treba nielen hráčom, rodičom, trénerom, ale aj CVČ Ahoj za vytvorené podmienky pre prácu v záujmových krúžkoch,“ povedal tréner oboch šachistov Vladimír Gubiš.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila