Ragbisti na turnajoch v Čunove a Trnave

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. júna 2017, 08:11
  • Autor:th

Domáce ihrisko 1. RC Slovana Bratislava v Čunove sa v sobotu 10. júna zaplnilo mladými nádejami slovenského, ale aj českého ragby, aby odohrali tretí turnaj detí v tomto roku. Samozrejme, miniragbisti z Rugby Union Clubu (RUC) Piešťany na podujatí nemohli chýbať.

Pre skvalitnenie turnaja si organizátori pozvali aj RC Brno Bystrc so svojimi žiackymi kategóriami, ktorí v duchu fair-play ukázali Piešťancom svoju ragbyovú vyspelosť. Za príjemného slnečného počasia sa odohralo viacero zápasov v kategóriách U10 a U12 a mladíci podali presvedčivé výkony v oboch. „Prišli na rad aj prvé prehry a miestami i slzy, ale to k ragby patrí. Dôležitejšie však bolo, že si chlapci s chuťou zahrali a prezentovali sa peknou tímovou hrou. V mene celého organizačného tímu by som chcel zložiť poklonu chlapcom, ktorí hrdo a dôstojne reprezentovali mesto Piešťany a takisto naše piešťanské ragby. V neposlednom rade ďakujem rodičom za podporu a verím, že si takisto užili super ragby deň,“ povedal Filip Kráľ, tréner RUC Piešťany.

Zostava Minirugby Piešťany:
Dominik Košťál, Daniel Košťál, Jakub Rusnák, Maxo Cenkner, Alex Bartovic, Max Martinkovič, Daniel Valek, Daniel Nemec, Dávid Drobný, Matej Stano, Marek Bača, tréneri: Filip Kráľ a Dávid Košťál

Minúta ticha pre Kubalu


Prvá júnová sobota patrila poslednému kolu majstrovstiev Slovenska v „sedmičkovom“ ragby – Memoriál Tonyho Puverleho, ktorý sa uskutočnil v Trnave. Víťazom turnaja, na začiatku ktorého si všetci prítomní uctili minútou ticha pamiatku nedávno zosnulého športového riaditeľa Slovenskej rugbyovej únie, Vladimíra Kubalu, sa stal domáci RC Spartak Trnava. Jeho hráči v štyroch zápasoch neokúsili trpkosť prehry a v celkovom poradí šampionátu sa dotiahli na rozdiel dvoch bodov na vedúci 1. RC Slovan Bratislava. Ten skončil v Trnave na druhom mieste, podľahol iba Spartaku. S bilanciou dve víťazstvá a dve prehry obsadil tretiu priečku RC Žilina Bears, na štvrtej bol s jednou výhrou RUC Piešťany, piate miesto patrí hráčom RK Bratislava, ktorí nezískali ani bod.

Mladíci z RUC zbierali skúsenosti na turnaji v Čunove.

„Od začiatku turnaja sme sa trápili a hľadali hernú pohodu. V prvom dueli nás zaskočil takticky veľmi dobre pripravený tím RK Bratislava, ktorý nás v podstate porazil svojimi kopmi za obranu v napínavom závere zápasu. Potom sme prehrali s neskoršími majstrami zo Slovana, ktorí boli prešli turnajom bez straty bodu. Po zápase s Bratislavčanmi nás čakali ‚majstrovsky‘ motivovaní hráči Spartaka Trnava. Síce sme nastúpili nebojácne a pomerne dlho sme odolávali skúseným Trnavčanom, ale na konci sa radoval Spartak. Čo však bolo dôležitejšie, objavili sme v sebe dostatok elánu, energie a zápas sme si do posledného hvizdu rozhodcu naozaj užili. Nasledoval súboj s rivalmi zo Žiliny. Výkon chlapcov od prvej minúty gradoval, dostávali sme sa často do individuálnych únikov aj s podporou spoluhráčov, čo vyvrcholilo viacerými položeniami. V konečnom poradí memoriálu sme obsadili ‚zemiakové‘ štvrté miesto. Máme však mladý a perspektívny tím, ktorý sa stále učí a zdokonaľuje,“
zhodnotil memoriál F. Kráľ.

Poradie po treťom kole majstrovstiev Slovenska v „sedmičkovom“ ragby:

1. 1. RC Slovan Bratislava (49 bodov), 2. RC Spartak Trnava (47), 3. RC Žilina Bears (39), 4. RUC Piešťany (33), 5. RK Bratislava (18)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 20. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav