Piešťanskí crossfiteri bojovali v Taliansku aj s úmornou horúčavou

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. júla 2016, 10:14
  • Autor:T. Horký


Piešťanskí crossfiteri z Crossgymu Juraj Filus a Michal Sluka sa prednedávnom zúčastnili súťaže Southern Warrior v talianskom letovisku Monopoli. V elitnej kategórii, v ktorej bolo sto súťažiacich, sa obaja vošli do prvej pätnástky. Z Talianska si obaja Piešťanci priniesli množstvo športových skúseností i zážitkov a o dojmy zo súťaže sa podelili aj s čitateľmi Piešťanského týždňa.

Piešťanci súťažili v elitnej kategórii. V silnej konkurencii sa atléti z Crossgymu nestratili – J. Filus skončil na desiatom mieste, M. Slukovi patrila trinásta priečka. „S umiestnením sme celkom spokojní, no myslím si, že sme mohli dopadnúť aj lepšie, keby sme v jednom z workoutov nemuseli robiť jedno opakovanie navyše, to nás stálo v konečnom zúčtovaní 20 sekúnd. Potom nám niekoľkokrát spadla činka, takže aj tam sme postrácali sekundy. Je to o tom, kto spraví menej chýb. Juro sa dostal vďaka desiatemu miestu do finále, mne ušlo o dva body,“ zhodnotil vystúpenie na Southern Warrior M. Sluka.

Podujatie sa uskutočnilo v letovisku Monopoli, neďaleko známeho mesta Bari. Súťaž prebiehala na pláži za horúceho počasia a celkovú organizáciu crossfitovej akcie zhodnotili Piešťanci nadmieru pozitívne a priniesli si z Talianska množstvo nových zážitkov a skúseností. „Súťažiť na pláži bola úplná paráda. Bola to najlepšie zorganizovaná súťaž, akej sme sa zúčastnili. Bolo tam veľa médií, fotografov, dokonca ju vysielali aj online. Čo sa týka počasia, bolo fakt horúco, navyše morský vzduch tiež spravil svoje. Nebojovali sme len sami so sebou, ale aj so slnkom. Bola to však parádna skúsenosť a sme za ňu radi,“ povedal J. Filus.

M. Sluka pri jednom z náročných workoutov.

Crossfit je v Taliansku veľmi obľúbený šport, venuje sa mu množstvo ľudí všetkých vekových kategórií. „Zaujala nás komunita ľudí, ktorí sa mu venujú. Bola tam napríklad kategória atlétov nad 35 či 45 rokov a bolo zaujímavé ich sledovať. Celkovo sa na Southern Warrior predstavilo asi 400 atlétov. Podujatie hodnotíme veľmi pozitívne a prinášame si odtiaľ množstvo zážitkov,“ skonštatoval mladší z crossfitovej dvojice M. Sluka a tiež prezradil, že v Monopoli absolvovali aj kulinárske záležitosti: „Každý večer sme chodili na vyhlásenú taliansku zmrzlinu, ktorá bola neskutočná. Takú zmrzlinu som nikdy nejedol,“ dodal s úsmevom M. Sluka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 26. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav