Na športovcov roka sú nominované Rybáriková, Niepelová i basketbalové Čajky

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. apríla 2018, 08:17
  • Autor:th

Komisia piešťanského mestského zastupiteľstva pre šport a rekreáciu na svojom poslednom zasadnutí zostavila návrh na vyhodnotenie ankety Najúspešnejší športovci mesta Piešťany za rok 2017. Navrhnuté poradie ešte musí schváliť primátor.

V kategórii dorastencov medzi jednotlivcami navrhla komisia na celkové víťazstvo plavkyňu ŠPK Kúpele Piešťany Sáru Niepelovú, ktorá v roku 2017 patrila k najúspešnejším slovenským plavkyniam. Pravidelne zbierala medaily na domácich i medzinárodných pretekoch, takisto sa kvalifikovala na európsky i svetový šampionát medzi juniormi aj na majstrovstvá sveta seniorov.

Plavkyňa Sára Niepelová – najúspešnejšia dorastenka.

Do elitnej desiatky najlepších dorastencov boli okrem Niepelovej podľa abecedného poradia nominovaní nasledovní športovci: Barbora Baranovičová (vodné pólo), Adam Masár (vodné lyžovanie), Alex Nemec (motokáry), Zuzana Oravcová (vodné lyžovanie), Samuel Podhradský (rýchlostná kanoistika), Daniel Rybanský (rýchlostná kanoistika), Andrea Slabá (šach), Juraj Štefanka (futbal), Annamária Valová (karate).
Medzi dospelými mali členovia komisie pomerne jednoduché rozhodovanie na titul celkového víťaza. Účasť v semifinále legendárneho grandslamového Wimbledonu radí piešťanskú tenistku Magdalénu Rybárikovú na celkové prvé miesto v ankete Najúspešnejšieho športovca Piešťan v roku 2017. Napriek výborným výkonom ďalších športovcov z kúpeľného mesta by mala byť cena v správnych rukách.
Tenistka Magdaléna Rybáriková má za sebou vynikajúci rok 2017.

Elitnú desiatku okrem Rybárikovej tvoria nasledovné mená: Lýdia Drahovská (triatlon), Timotej Filo (vodné pólo), Jozef Glos (futbal), Ondrej Kubo (triatlon), Lukáš Lacko (tenis), Matej Rusnák (kanoistika), Jana Úradníková (atletika), Zuzana Vráblová (wakeskate), Nicolas Wolf (vodné lyžovanie).
Najlepším športovým kolektívom by sa mali stať opäť basketbalistky Piešťanských Čajok, ktoré hneď v úvode roka 2017 dosiahli doposiaľ najvýraznejší úspech v histórii klubu. Vyhrali Slovenský pohár a o pár mesiacov neskôr tretí raz obhájili pozíciu vicemajstra Slovenska. Komisia na druhé miesto medzi kolektívmi nominovala tenisové družstvá mužov a žien TK Kúpele Piešťany a na tretiu priečku atletický oddiel TJ Družba Piešťany.
V rámci ankety sa tradične udeľuje ocenenie pre trénera a zaslúžilého pracovníka v športe. Tentoraz by mala cena putovať do rúk Annamárie Halmovej, dlhoročnej atletickej trénerke TJ Družba Piešťany.
V minuloročnej ankete malo premiéru aj ocenenie pre filantropa roka. Komisia na túto cenu za uplynulý rok navrhla Jána Horňáka za jeho dlhoročné organizovanie prehliadok historických vozidiel v Piešťanoch.
Ako pri zostavovaní poradia v jednotlivých anketách postupovala komisia mestského zastupiteľstva pre šport a rekreáciu, nám prezradil jej predseda Jozef Drahovský: „Na zasadnutí komisie sme vyberali oceňovaných športovcov, trénerov a kolektívy v štyroch kategóriách ako doposiaľ. Kategória mládežníckych športovcov mala najviac podaných nominácií (viac ako 20). V nej sme potrebovali určiť desať ocenených a z nich jedného ako víťaza. Našou prioritou bolo vybrať tých športovcov, ktorí dosiahli výsledky v roku 2017 na medzinárodnej úrovni a aj s ohľadom na to, aby sme vybrali športovcov z rôznych druhov športov.
Do kategórie dospelých bolo nominovaných len deväť športovcov. Komisia zoznam doplnila ešte ďalšími tromi na základe známych výsledkov a z nich sme opäť vybrali desať ocenených a víťaza. Kategória kolektívnych športov mala päť nominácií a komisia ich doplnila ešte jednou. Potom určila poradie na prvých troch miestach. V kategórii zaslúžilý tréner alebo osobnosť v športe sme z troch nominácií vybrali hlasovaním nášho favorita.
Naše odporúčanie sme podali na rozhodnutie Milošovi Tamajkovi, keďže toto oceňovanie je cenou primátora, ktorému naša komisia poskytuje odbornú radu pri výbere. Takže je teraz len na ňom, ako sa rozhodne.“
Slávnostné oceňovanie by sa malo uskutočniť v rámci galavečera 5. mája v Dome umenia v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila