Juniorské majstrovstvá Európy v ragby budú v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 30. marca 2017, 17:01
  • Autor:th

Počas tohtoročných veľkonočných sviatkov bude v kúpeľnom meste naozaj rušno. Zo športového hľadiska sa tu uskutoční jedna z najzaujímavejších akcií plánovaných v roku 2017. V období od 15. do 23. apríla budú totiž Piešťany hostiť juniorské majstrovstvá Európy v 15´s ragby, Konferencia 2.

Už minulý rok v decembri sa zástupcovia Slovenskej rugbyovej únie (SRÚ) zhodli, že organizovanie ME U18 bude mať pozitívne následky pre rozvoj ragby na Slovensku. Po rôznorodých diskusiách v rámci SRÚ a rokovaniach s európskou ragbyovou organizáciou Rugby Europe sa predstavitelia SRÚ zhodli, že Piešťany vďaka svojej polohe, bohatej kúpeľnej tradícii a vybudovanej infraštruktúre bude ideálnym miestom pre organizovanie šampionátu tohto formátu.

Podujatie nesie oficiálny názov Rugby Europe U18 Conference 2 a zúčastnia sa ho krajiny ako Švajčiarsko, ktoré je najvyššie nasadené v renkingu tímov, Chorvátsko, Srbsko, Maďarsko a Moldavsko. Ďalej sa na turnaji predstaví Izrael a Bulharsko, proti ktorým si slovenská reprezentácia už zahrala na minuloročných majstrovstvách Európy v Andorre, kde si vybojovala pekné štvrté miesto.

Tohtoročný turnaj sa kompletne odohrá na futbalovom ihrisku PFK Piešťany, ktoré sa na niekoľko dní premení na medzinárodný ragbyový stánok. V rámci osemdňového podujatia si fanúšikovia budú môcť vychutnať dvanásť kvalitných juniorských zápasov počas troch hracích dní. Súboje o prvenstvo Konferencie 2 odštartujú v pondelok 16. apríla. V stredu sú na programe semifinálové zápasy a finálové stretnutia sa odohrajú v sobotu 22. apríla. Počas finálového dňa je pre divákov pripravený aj kultúrno-zábavný program.

Na európskom šampionáte 2. konferencie sa predstavia aj slovenskí reprezentanti.

Vyjadrenie manažéra slovenského tímu Filipa Kráľa: „Do turnaja vstupujeme s pokorou a rešpektom. Švajčiari by mali byť papierovo najkvalitnejším tímom, takže nás hneď na začiatok čaká naozaj ťažký súper. Ako jedna z prvých únií sme s juniorskou reprezentáciou začali pracovať už koncom minulého roka. Odvtedy sme absolvovali niekoľko sústredení a prípravných zápasov, v ktorých si naši chlapci neviedli vôbec zle. Hráčsky káder sa nám pomaly kryštalizuje a uzatvára. Príležitosť reprezentovať svoju vlasť dostalo viacero hráčov z Piešťan, Žiliny či Bratislavy. Výhodou pre nás môže byť i domáce prostredie a diváci, ktorí nás prídu podporiť. Ragby zdar.“

K atraktivite turnaja prispeje i „pavúkový“ hrací systém, takže momentálne je známy rozpis zápasov len prvého hracieho dňa.

Rozpis zápasov 16. 4. 2017:


■ 10.30 Chorvátsko – Bulharsko
■ 12.30 Srbsko – Izrael
■ 14.30 Maďarsko – Moldavsko
■ 16.30 Švajčiarsko – SLOVENSKO

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav