Crossfiteri Filus so Slukom v Havířove na druhom mieste medzi dvojicami

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. júla 2016, 18:10
  • Autor:T. Horký

Piešťanskí crossfiteri z Crossgymu Juraj Filus a Michal Sluka koncom júna zúčastnili na súťaži dvojíc v českom Havířove – Superior 14 „Regionals“. Hoci Piešťanci vôbec prvýkrát súťažili ako dvojica, v elitnej kategórii, kde sa zišla kvalitná konkurencia skončili na druhej priečke.

Víťazstvo ušlo len tesne
Piešťanci si svojimi umiestneniami na rôznych súťažiach vydobili rešpekt na Slovensku aj v zahraničí a takisto aj v Havířove sa opäť bili o popredné priečky. „Bola to súťaž, ktorá bola zložená z workoutov z crossfitových regionálok z posledných troch rokov. Organizátori to zmiešali, vybrali cvičenia, ktoré chceli. Každá z týchto disciplín bola nejakým spôsobom iná, boli tam silové prvky, gymnastické, vytrvalostné. Za seba môžem povedať, že tam boli všetky cvičenia, v ktorých mám slabiny,“ povedal Michal Sluka. 

Atléti z piešťanského Crossgymu síce na úplný vrchol nedosiahli, no druhé miesto v kvalitnej konkurencii je tiež výborným výsledkom. Juraj Filus prezradil, prečo nedosiahli až na víťazstvo. „Na prvý workout, ktorý bol silový sme mali 10 minút. Nemáme však toľko navzpierané. Každý musel spraviť päť trhov z podrepu so 70 kilovou činkou. Potom štyri s 80 kilovou, tri s 90, dvakrát so 100 a raz 105. S tým sme sa vytrápili, pretože naše maximálne limity boli trošku nižšie. Tam sme boli trošku sklamaní. Mali sme však pred sebou ešte štyri workouty a povedali sme si, že dáme do toho všetko.“
A ozaj sa tak stalo. V ďalších disciplínach Filus so Slukom zabrali a na druhé miesto už nikoho nepustili. „Spokojní asi sme, no mohli sme byť aj prví. Išli sme tam však prvýkrát a navyše sme prvýkrát súťažili, ako dvojica. Nevedeli sme ako to všetko funguje. Bili sme sa o prvé miesto, ale ten prvý workout sme nezvládli a to nás stálo víťazstvo,“ skonštatoval J. Filus.  

Uspejú piešťanskí crossfiteri aj v Taliansku?
Už tento štvrtok odcestovali obaja crossfiteri do talianskeho Bari, kde sa cez víkend predstavili na ďalšej kvalitnej súťaži Southern Warrior. Tu však súťažili ako jednotlivci. „Je to parádna akcia, cvičí sa na pláži v Monopoli a prídu tam atléti, ktorí sú ozaj kvalitní. Robili sme kvalifikáciu vo februári a podarilo sa nám uspieť. Ideme tam kvôli získavaniu skúseností. Horúce počasie, zaujímavé disciplíny," uviedol M. Sluka ešte pred odchodom do Talianska, ktorého doplnil J. Filus. „Bude to tam ťažké. Necháme sa prekvapiť, čo nám organizátori prichystajú. Keď nám sadnú workouty, tak sa môžeme aj umiestniť."

J. Filus s M. Slukom majú aj ďalšie smelé plány do nasledujúcich týždňov a mesiacov. „Začiatkom septembra je vo Švajčiarsku súťaž, na ktorú sa chceme kvalifikovať. Bude tam napríklad Matthew Fraser, ktorý patrí medzi najlepších atlétov na Crossfit Games v Amerike. Už len to by bola obrovská skúsenosť, predstaviť sa na súťaži, kde je takýto atlét,“ povedal J. Filus. Piešťanských crossfiťákov však čakajú aj mimosúťažné záležitosti, ktoré im však v ich športe môžu otvoriť nové možnosti pre zlepšovanie sa. „Budeme otvárať centrum funkčného tréningu, ktoré bude vo veľkej hale na sídlisku Adama Trajana, takže okolo toho bude veľa práce. Aj to nám však poskytne ďalšie možnosti, čo sa týka tréningu a budeme môcť na sebe naďalej pracovať a zlepšovať sa,“ dodal na záver J. Filus.  

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav