Beh oslobodenia Kálnice prilákal 112 bežcov

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. apríla 2017, 09:30
  • Autor:jbš

V Kálnici sa v sobotu 8. apríla konal prvý ročník Behu oslobodenia obce. Za výbornej atmosféry sa postavilo na štart 112 bežcov. Preteky sa uskutočnili na počesť osloboditeľov Kálnice a zopakovali sa po 70 rokoch. Vtedy prvýkrát desiati bežci odbehli trasu z Kálnice do Rakoľúb k pomníku padlých rumunských vojakov a späť.

Športovcom počasie prialo, po registrácii prihlásených a zoradení na hlavnej ulici hlavná rozhodkyňa a spoluorganizátorka Jana Beňačková výstrelom odštartovala preteky. Zabehnúť si prišli všetky vekové kategórie nielen z Kálnice, ale aj z okolitých miest a obcí, dokonca z Čiech i Rumunska. Všetci účastníci úspešne a bez zranenia prebehli cieľovou rovinkou a okrem dobrého pocitu sa im ušli pamätné medaily.

Najrýchlejší bežec Tomáš Michalec z AŠK Fenix Bratislava zabehol päťapolkilometrovú trať za 18:25 minúty a stal sa absolútnym víťazom pretekov. Medzi ženami bola absolútnou víťazkou Jana Úradníková z TJ Družba Piešťany, ktorá trať absolvovala za 21:29 min. Z bežcov za Kálnicu sa vo svojej kategórii do 35 rokov na štvrtom mieste umiestnil Miroslav Bušo s časom 21:14 min.

Keďže obec pri tejto príležitosti privítala aj rumunskú veľvyslankyňu Stelutu Arhire, prví traja v jednotlivých kategóriách dostali okrem pamätných pohárov a darčekov od sponzorov navyše špeciálny dar – knihy priamo z Rumunska. Pozostalí bežcov spred 70 rokov prevzali od starostu Kálnice Jána Krchnavého pamätné fotografie a medaily.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 18. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav